“ET IN ARKADIA EGO” - “Βρέθηκα κι εγώ στην Αρκαδία”

Ταξίδι 3 ημερών
>
>
“ET IN ARKADIA EGO” – “Βρέθηκα κι εγώ στην Αρκαδία”
Διάρκεια
3 ημέρες
Διανυκτερεύσεις

Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Τρίπολη (2)

Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους
Διάρκεια
3 ημέρες
Διανυκτερεύσεις

Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Τρίπολη (2)

Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους

Περιγραφή Ταξιδιού

Στον επιούσιο τόπο με την υπέροχη φύση που ύμνησαν οι Ευρωπαίοι περιηγητές του 17ου αιώνα και ζωγράφισε θαυμάσια ο Νίκολας Πουσέν, θα εκδράμουμε και εμείς για να γνωρίσουμε εκτός της φύσης, το σπουδαίο κρασί Μοσχοφίλερο,  ένα υπερσύχρονο τυροκομείο, μια μοναδική εκκλησία και τον Αρχιτέκτονα που την σχεδίασε, ένα από τα καλύτερα σπήλαια της χώρας, το περίφημο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το χωριό της αργυροχοΐας τη Στεμνίτσα, αλλά και μια Παραδοσιακή οικοτεχνία στο Ψάρι. Θα μείνουμε στην καρδιά της Τρίπολης στο κλασικό ‘Μαίναλον’ και γευστικά θα δοκιμάσουμε την προχώ κουζίνα του Εστιατορίου Villa Incognito και τις παραδοσιακές της Αρκαδιανής και των Κόκκινων Πιθαριών στην Βυτίνα.

Τα γαστρονομικά μας ταξίδια συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης


Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή: Διανυκτερεύσεις στο Mainalon Resort 3* στην Τρίπολη
  • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδο και ξενάγηση στο τυροκομείο “Οικοφάρμα”
  • Άλλο: Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγρη
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

Από: 295 

Φόρμα ενδιαφέροντος

  • Συγκεκριμένη ημ/νία αναχώρησης
  • *Δωμάτιο

    *Ημερομηνία αναχώρησης

    Εκκαθάριση επιλογών
Άτομα:
  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Τενέα – Τρίπολη

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί οδικώς για την Αρκαδία.
Η  πρώτη μας επίσκεψη είναι στην Τεγέα για να δούμε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της και τον παρακείμενο Ναό της Αλέας Αθηνάς.
Στην Τρίπολη που θα είναι ο επόμενος στόχος μας θα δούμε στο οδοιπορικό μας το Πολεμικό Μουσείο, την Μητρόπολη του Αγίου Βασιλείου , την οικία Κ. Καρυωτάκη, την Πλατεία Άρεως και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο αριστοκρατικό Μεγάλο Καφενείο. Θα καταλήξουμε για φαγητό στο “in” εστιατόριο της πόλης το Villa Incognito. Μετά το φαγητό θα αποσυρθούμε στο ξενοδοχείο μας Mainalon Resort 3* στην καρδιά της πόλης για ξεκούραση.
Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.

Ημέρα 2η: Τρίπολη  (Κάψια – Σπήλαιο Κάψιας – Βυτίνα)

Μετά από ένα ευχάριστο πρωινό δίπλα στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε με την πρώτη επίσκεψη της ημέρας στην πρότυπη τυροκομική μονάδα «Οικοφάρμα» για να μάθουμε για την παραγωγική διαδικασία της παρασκευής τυριού και να μας μιλήσουν για το μέλλον της μεταποίησης προϊόντων στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά στο χωριό Κάψια, θα γνωρίσουμε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη  και τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση του με βιολογικά προϊόντα. Στην οινογνωσία που θα ακολουθήσει θα δοκιμάσουμε το κρασί φετίχ της περιοχής το Μοσχοφίλερο και την σπιτική πίτα της γυναίκας του κυρίας  Χριστίνας.
Επόμενη στάση μας το Σπήλαιο Κάψιας,  ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια στο οποίο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση.
Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στην  «ιδιαίτερη» εκκλησία της Αγίας Φωτεινής έργο του προικισμένου Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παπαθεοδώρου. Η εκκλησία αυτή είναι ένα αμάλγαμα από Βυζαντινά, Αρχαιοελληνικά αλλά και Αιγυπτιακά στοιχεία. Ευελπιστούμε ότι θα ξεναγηθούμε από τον δημιουργό της, τον Έλληνα Γκαουντί της Αρχιτεκτονικής.
Μερικά  χιλιόμετρα μετά θα βρεθούμε στη Βυτίνα για μια μικρή περιήγηση στα Deli της, για προμήθειές σε βότανα κα άλλα τοπικά προϊόντα.
Θα καταλήξουμε στα Κόκκινα Πιθάρια για να δοκιμάσουμε την ιδιαίτερη κουζίνα του Σεφ Παναγιώτη Μπουρτσουκλή.
Μετά το φαγητό επιστρέφουμε στην βάση μας στην Τρίπολη για ξεκούραση.
Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.

Ημέρα 3η: Τρίπολη – Αθήνα

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό δίπλα στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά αναχωρούμε για το Μαίναλο. Προορισμός μας η πανέμορφη Δημητσάνα και το σπουδαίο Μουσείο Υδροκίνησης της σειράς των Μουσείων της Τραπέζης Πειραιώς στο Κεφαλάρι του Αγ. Γιάννη.
Επόμενος σταθμός μας είναι η Στεμνίτσα το σημαντικό κεφαλοχώρι της περιοχής για ένα μικρό περίπατο στο χωριό της αργυροχοΐας και για καφέ.
Μας περιμένουν εκεί στο Παντοπωλείο εν Στεμνίτσα η μελισσοκόμος κα Κανελλοπούλου Μάντυ και στο ζαχαροπλαστείο Αρμπαρόριζα η ζαχαροπλάστης κα Μπενοπούλου Σοφία.
Για καφέ και γλυκό θα πάμε στο Γερουσία Καφέ και στην πλατεία θα δούμε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου με αγιογραφίες Κόντογλου και θα μάθουμε για την σχολή Αργυροχοΐας που λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Τελευταία στάση της εκδρομής μας στο χωριό Ψάρι, για να επισκεφθούμε την Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του κ. Μάκη Παπούλια, με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής ,με  το παλιό δημοτικό του χωριού καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Αφού περιηγηθούμε στους εκθεσιακούς χώρους θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαζανιών στην μικρή οικοτεχνία που λειτουργεί εντός. Αφού περιηγηθούμε στους εκθεσιακούς χώρους θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαζανιών στην μικρή οικοτεχνία που λειτουργεί εντός. Στο  τέλος μας περιμένει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή Τοπικής Ελληνικής Κουζίνας με αγνά εποχικά υλικά του κήπου τους και μετασκευασμένα προϊόντα της οικοτεχνίας.
Για καφέ στον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα μπορεί να σταματήσουμε στο Αγρόκτημα Παπάκια στην Καρύταινα με τα ζώα του και τον όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό επιστρέφουμε οδικώς στην Αθήνα.

 

 

Πίνακας αναχωρήσεων

ΑναχώρησηΔωμάτιοΤιμή κατ' άτομοΦόροιΣυνολική ΤιμήBonusΚράτηση
06/12/2024Δίκλινο295 295 -
06/12/2024Μονόκλινο375 375 -
PDF file icon ΑΡΚΑΔΙΑ 3Μ ΔΕΚ 2024
Πρόγραμμα σε έντυπη μορφή. (Adobe Reader pdf)

Δημιούργησαν αναμνήσεις σε αυτήν τη διαδρομή...

“Υπέροχη εκδρομή με μια εξαιρετική ξεναγό και έναν καταπληκτικό οδηγό, ο οποίος συνάντησε πάρα πολλές δυσκολίες λόγω της καταρρακτώδους βροχής! Πέρασα πάρα πολύ ωραία!

Αθηνά Κ. (Οκτώβριος ’24)

“Χθες, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στην εκδρομή που πραγματοποιήσαμε μαζί σας στην Μακρόνησο. Αρχικά, να αναφέρω συγχαρητήρια για την ιδέα και υλοποίηση αυτής της εκδρομής σε έναν μαρτυρικό τόπο που δυστυχώς δεν προβάλλεται στα Μέσα. Η ξεναγός μας, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οργανωμένη, ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, με σημειώσεις, φωτογραφίες και αναφορές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος, τυπική στους χρόνους και πλήρως βοηθητική στο που να φάμε στην πόλη του Λαυρίου. Η εκδρομή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτή. Επιπρόσθετα, εντυπωσιαστήκαμε από τον ξεναγό του μουσείου, ο οποίος με τις γνώσεις του και την επικοινωνιακή του δεινότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τι συντελείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ήταν η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε με το ταξιδιωτικό σας γραφείο και σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη. Μόνο καλά λόγια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.”

Στεφανία Λ. (Μάιος ’24)

“Όλο το ταξίδι ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Ο αρχηγός μας ήταν καταπληκτικός. Οι επισκέψεις στους διάφορους χώρους εξαιρετικές καθώς και οι ξεναγήσεις.”

Χριστίνα Σ. (Μάρτιος ’24)

“Συγχαρητήρια για τα προγράμματά σας. Αν είναι δυνατόν να επαναλάβετε του χρόνου ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ! απίστευτο πρόγραμμα και παροχές.”

Νίκος Κ. (Σεπτέμβριος ’23)

“Είναι το δεύτερο μονοήμερο ταξίδι που κάνω μαζί σας και ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα. Άψογη διοργάνωση, καθαρό πούλμαν, ευγενέστατος οδηγός, συνέπεια στα πάντα. Για τον κύριο Πετρίδη τι να πρωτοπώ. Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός ξεναγός. Για μένα που δουλεύω τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να ξεκλέψω χρόνο για τον εαυτό μου, ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανάσα. Μπράβο σας παιδιά είστε ΑΨΟΓΟΙ!!!”

Νάνσυ Τ. (Νοέμβριος ’22)

“Συγχαρητήρια για την εκπληκτική διοργάνωση της εκδρομής. Εξαιρετικός ξεναγός, μορφωμένος, ευγενικός και πρόθυμος να τρέξει για όλους, πεντακάθαρο πούλμαν και ευγενέστατος οδηγός. Μπράβο σας!”

Νάνσυ Τ. (Σεπτέμβριος ΄21)

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση της εξόρμησής μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση. Η επιλογή του αρχηγού την έκανε ακόμα καλύτερη. Πρόσχαρος και ενημερωμένος. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και για άλλο προορισμό.”

Μαρία Δ. (Ιούλιος ΄21)

“Αισθάνθηκα ότι ταξιδεύω με φιλική παρέα και όχι με γκρουπ!”

Μαρία Μ. (Μάιος ’21)

“Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα μεταφορικών μέσων.”

Ανδρόμαχος Δ. (Μάιος ’21)

“Ακρίβεια εκτέλεσης. Μεστό πρόγραμμα, σωστή ξενάγηση.”

Χαράλαμπος Ζ. (Μάιος ’21)

“Τέλεια οργάνωση!”

Νάντια Κ. (Σεπτέμβριος ’20)

“Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.”

Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος ’19)

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.











    Αριθμός ατόμων*




    Ηλικίες παιδιών





    Προτιμώ να ειδοποιηθώ:

    με e-mail
    τηλεφωνικώς

    Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Εναλλακτικές προτάσεις

    Βρείτε τον επόμενό σας προορισμό...