Ένα ταξίδι στο Ιράν είναι η επαφή με την ίδια την Ιστορία. Την Ιστορία των Ελλήνων, των Περσών, των Ρωμαίων, των Μογγόλων, των Αράβων και πολλών άλλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στα οροπέδια της αχανούς  χώρας και που σήμερα οι ταξιδιώτες έχουν την δυνατότητα  να γνωρίσουν  σε ένα ταξίδι που κάθε άλλο παρά ευκαιριακό μπορεί να χαρακτηρισθεί. Από τα εντυπωσιακά μουσεία και τα παλάτια των ηγεμόνων της Τεχεράνης  έως τα μυστηριακά ερημικά τοπία του κεντρικού Ιράν, από την πολυτέλεια των θεολογικών σχολών του επιβλητικού Ισφαχάν  έως το ποιητικό και λόγιο Σιράζ, από το πανάρχαιο και μέχρι πρότινος πληγωμένο από τον σεισμό Μπαμ  έως τις Ρωμαϊκές γέφυρες στα νοτιοδυτικά της χώρας  και από τις  Ζωροαστρικές κατασκευές του Γιαζντ έως τα πολύχρωμα Σιιτικά τζαμιά του Αχβάζ, η χώρα είναι έτοιμη να μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Κάποια πανάρχαια μυστικά που κρύβονται καλά κάτω από τα τσαντόρ των μαυροφορεμένων  γυναικών, την ανεπιτήδευτη ευγένεια των ανδρών και των αυθεντικών χαμόγελων των μικρών παιδιών. Ελάτε λοιπόν να  γνωρίσουμε μαζί σε βάθος μια χώρα ιστορίας, τέχνης, παράδοσης και πολιτισμού.

Γιατί το ταξίδι αυτό είναι ξεχωριστό

Ετοιμάσαμε και προσφέρουμε στο ταξιδιωτικό κοινό της Ελλάδας, ένα οδοιπορικό αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος που σπάνια βρίσκει κανείς στις σελίδες των ταξιδιωτικών εντύπων παγκοσμίως.
Όσοι λοιπόν αποφασίσετε να μας ακολουθήσετε θα έχετε την ευκαιρία να δείτε

  • το Χαμαντάν (τα αρχαία Εκβάτανα)
  • το Κερμανσάχ
  • το Αχβάζ
  • τα Αρχαία Σούσα
  • το Εκπληκτικό Ελαμιτικό μνημείο  Ζονγκα Ζαμπίλ (λατρευτική πυραμίδα)
  • τον καταπληκτικό Ζωροαστρικό Ναό Αναχίτα
  • την πόλη Μπάμ (που είχε ισοπεδωθεί από τον σεισμό του 2003 και που αναστηλώθηκε και αποτελεί «κόσμημα»)
  • το τρωγλοδυτικό χωριό Καντοβάν στην  περιοχή της Ταμρπίζ

Φυσικά εννοείται ότι περιλαμβάνει και όλα τα κορυφαία κλασικά αξιοθέατα της Τεχεράνης, Σιραζ, Γιαζντ και φυσικά το Ισφαχάν.
Ακόμα κι αν έχετε επισκεφθεί την Περσία με κάποιο «τουριστικό» πρόγραμμα, μην διστάσετε να πάρετε την μεγάλη απόφαση για να την ξαναδείτε!

Σας περιμένουμε σε ένα από τα κορυφαία ταξίδια της χρονιάς!