Χώρα: Ελλάδα
Πόλη:
Χώρα: Ελλάδα
Πόλη:
Η Ελευσίνα υπήρξε το 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το 2024 βάζει τα καλά της και μας υποδέχεται με δύο πρόσωπα, εκείνο των «Ελευσίνιων Μυστηρίων» και εκείνο της βιομηχανικής άνθησης του προηγούμενου αιώνα. Γίνεται δε πιο ελκυστική, με τις καθιερωμένες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της και τον συμπαθή οινοπαραγωγό της. Τα Μέγαρα πάλι μας βάζουν στα «ενδότερα» ενός ελαιοτριβείου και μιας αγροτικής φάρμας που «μετράνε». Όσο για το γαστρονομικό μας «δια ταύτα», είναι η μεγάλη έκπληξη της εκδρομής.
Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.
Σαλάτα με iceberg και σάλτσα ξηρών καρπών με μουστάρδα και γλυκόξινη επίγευση
Ντοματόπιτα χειροποίητη όπως την έκαναν παλιά
Μπατιρομεζές του 40 με κορν μπιφ σε τηγανητό ψωμί
Τηγανιά με λευκό μανιτάρι, απάκι, ντοματίνια και θυμάρι
Κεφτεδάκι σε ρολό μελιτζάνας με καρέ φρέσκιας ντομάτας
Μπουκιές κοτόπουλο από φιλέτο στήθος σωτέ με σάλτσα μουστάρδας με θυμάρι
Συνοδεύει το κόκκινο κρασί του Πάνου Παπανικολάου (Αγιωργήτικο, Cabernet)
Σφηνάκι ραβανί με παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα
Τιμή 24€
Φεύγουμε νωρίς το πρωί από την αφετηρία μας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρώτος στόχος μας τα Μέγαρα και η Φάρμα «Περιβολάκι» με τα βιολογικά προϊόντα. Η ιδιοκτήτρια κυρία Δήμητρα Καρδάτου θα μας καλωσορίσει με ένα ωραίο πρωινό και θα μας «βάλει» στον μαγικό της κόσμο.
Επόμενος σταθμός το Ελαιοτριβείο Νικολάου με ρίζες από το 1875. Εδώ θα μάθουμε για όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης λαδιού, την ψυχρή έκθλιψη αλλά και για τα αρωματικά σαπούνια και τα αιθέρια έλαια. Ξεναγός μας η κυρία Αγγελική Νικολάου.
Η Ελευσίνα μάς περιμένει στον Αρχαιολογικό της χώρο για να μας εισαγάγει στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του χώρου, όπως προέκυπτε μέσα από τις τελετουργικές τελετές κατά την αρχαιότητα. Η εμπνευσμένη ξενάγηση της ξεναγού μας θα μας βοηθήσει να ενταχθούμε πλήρως σε αυτό το πνεύμα μυστηρίου!!!
Ακολουθεί το Γαστρονομικό event στην Ελευσίνα, η επίσκεψη – γνωριμία με τον Χημικό – Οινοπαραγωγό Παναγιώτη Παπανικολάου, o οποίος με τα τοπικά κρασιά και τις υπέροχες διηγήσεις του κλέβει την παράσταση.
Η γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει με μια βόλτα με τα πόδια στους υπέροχα διαμορφωμένους πεζόδρομούς της και ένα «εργατικό» πολυπολιτισμικό γεύμα στο Ρακούν με θέα τις αρχαιότητες.
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5Στεφανία Λ. (Μάιος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Όλο το ταξίδι ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Ο αρχηγός μας ήταν καταπληκτικός. Οι επισκέψεις στους διάφορους χώρους εξαιρετικές καθώς και οι ξεναγήσεις.”
Χριστίνα Σ. (Μάρτιος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Συγχαρητήρια για τα προγράμματά σας. Αν είναι δυνατόν να επαναλάβετε του χρόνου ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ! απίστευτο πρόγραμμα και παροχές.”
Νίκος Κ. (Σεπτέμβριος ’23)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Είναι το δεύτερο μονοήμερο ταξίδι που κάνω μαζί σας και ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα. Άψογη διοργάνωση, καθαρό πούλμαν, ευγενέστατος οδηγός, συνέπεια στα πάντα. Για τον κύριο Πετρίδη τι να πρωτοπώ. Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός ξεναγός. Για μένα που δουλεύω τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να ξεκλέψω χρόνο για τον εαυτό μου, ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανάσα. Μπράβο σας παιδιά είστε ΑΨΟΓΟΙ!!!”
Νάνσυ Τ. (Νοέμβριος ’22)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Συγχαρητήρια για την εκπληκτική διοργάνωση της εκδρομής. Εξαιρετικός ξεναγός, μορφωμένος, ευγενικός και πρόθυμος να τρέξει για όλους, πεντακάθαρο πούλμαν και ευγενέστατος οδηγός. Μπράβο σας!”
Νάνσυ Τ. (Σεπτέμβριος ΄21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση της εξόρμησής μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση. Η επιλογή του αρχηγού την έκανε ακόμα καλύτερη. Πρόσχαρος και ενημερωμένος. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και για άλλο προορισμό.”
Μαρία Δ. (Ιούλιος ΄21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Αισθάνθηκα ότι ταξιδεύω με φιλική παρέα και όχι με γκρουπ!”
Μαρία Μ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα μεταφορικών μέσων.”
Ανδρόμαχος Δ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Ακρίβεια εκτέλεσης. Μεστό πρόγραμμα, σωστή ξενάγηση.”
Χαράλαμπος Ζ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Τέλεια οργάνωση!”
Νάντια Κ. (Σεπτέμβριος ’20)
Βαθμολογήθηκε με 4 από 5“Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.”
Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος ’19)
“Χθες, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στην εκδρομή που πραγματοποιήσαμε μαζί σας στην Μακρόνησο. Αρχικά, να αναφέρω συγχαρητήρια για την ιδέα και υλοποίηση αυτής της εκδρομής σε έναν μαρτυρικό τόπο που δυστυχώς δεν προβάλλεται στα Μέσα. Η ξεναγός μας, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οργανωμένη, ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, με σημειώσεις, φωτογραφίες και αναφορές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος, τυπική στους χρόνους και πλήρως βοηθητική στο που να φάμε στην πόλη του Λαυρίου. Η εκδρομή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτή. Επιπρόσθετα, εντυπωσιαστήκαμε από τον ξεναγό του μουσείου, ο οποίος με τις γνώσεις του και την επικοινωνιακή του δεινότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τι συντελείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ήταν η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε με το ταξιδιωτικό σας γραφείο και σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη. Μόνο καλά λόγια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.”