Κως & Νίσυρος

Εκτύπωση

Κως & Νίσυρος

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Φωτογραφίες

  • -- Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
    GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
    GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
    GR0802600120000320200537077 EUROBANK
    GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Πτήσεις: Olympic Air

ΔιαδρομήΏρα ΑναχώρησηςΏρα Άφιξης
Αθήνα – Κως10.5011.45
Κως – Αθήνα19.2520.20

ΜΕΝΟΥ

«Αράπ»
Τούρκικη κουζίνα
(Πλάτανος – Παρασκευή μεσημέρι)

Μελιτζανοσαλάτα
Αλμύρα με σκόρδο
Τσοπανοσαλάτα
Κολοκυθανθοί
Μπουρεκάκια
Πασά μακαρούνα
Σουτζουκάκια ψητά Σμυρναίικα με ιτς πιλάφι

Γενί ρακί

Ντοματάκι γλυκό με μαστιχάτο παγωτό βανίλια

Τιμή 17

 

 

 

«Ωρωμέδων»
Παραδοσιακή κουζίνα
(Ζια – Σάββατο απόγευμα)

 

Σαλάτα με χόρτα, σάλτσα φέτας και φρέσκο κουλούρι
Ντολμάδες
Σαγανάκι με φέτα σε κρούστα δημητριακών, ρόκα και μαρμελάδα ντομάτας
Πλιγούρι με χοιρινό μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό Κώτικο τρόπο
Αρνάκι Ζιας με πατάτες, σκόρδο και δενδρολίβανο στον φούρνο
Κώτικο τυρί της πόσας (ωριμασμένο στις οινολάσπες)

Κρασί: Μαλαγουζιά Sauvignon Blanc Τριανταφυλλόπουλου

Γαλακτομπούρεκο με παγωτό βανίλια

Τιμή 16 €

 

 

«Mistral»
Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα
(Χώρα Κω – Κυριακή βράδυ)

Σεφ Χρήστος Γκανόγλου

 

Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κωακή φέτα, κουλούρι, καπαρόμηλα, κρίταμο τουρσί & χώμα ελιάς
Φάβα Φενεού με λεπτό άρωμα τρούφας και σύγκλινο Μάνης
Χταπόδι περασμένο από τα κάρβουνα με κρέμα σκορδαλιάς και μαύρο ταραμά
Λαχανοντολμάδες με χοιρινό κιμά, αυγολέμονο, αφρό λεμόνι και βασιλικό
Μάγουλα μοσχαρίσια σε κόκκινο κρασί  με κρεμμυδάκια πέρλα, καρότο, μανιτάρια και πουρέ παστινάκι

Κρασί
Ποτήρι Chardonnay Τριανταφυλλόπουλου (Λευκό φυμέ)
Ποτήρι Ερυθρό Χατζηεμμανουήλ (Cabernet Sauvignon & Syrah)

Πράσινο μήλο με λευκή σοκολάτα, πανακότα μήλου μήλο compate και χώμα σοκολάτας

 

Τιμή 25 €

 

 

«Πόρτα»
Χωριάτικη κουζίνα (με δικές τους πρώτες ύλες)
(Νικιά Νίσυρου – Δευτέρα μεσημέρι)

 

Σκορδαλιά από αμύγδαλα
Σακουλιαστή φρέσκια μυζήθρα με ντομάτα και καρπούζι
Πυτιά (Ρεβυθοκεφτέδες)
Σαλάτα νισύρικη με ντάκο καπαρόφυλλα και γίδινο τυρί
Μπουκουνιές (χοιρινό καβουρδισμένο) με πατάτες τηγανητές
Φουκί (κοκκινιστό χοιρινό σε κυβάκια με ρύζι)

Κρασί χύμα ντόπιο λευκό

Λεμονόπιτα και μωσαϊκό σε μπουκιές

Τιμή 13 €

  • Γεύματα.
  • Τέλη εισόδων: Στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.












Αριθμός ατόμων*





Ηλικίες παιδιών





Προτιμώ να ειδοποιηθώ:


τηλεφωνικώς


Απαραίτητα για το ταξίδι

  • -- Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Παρατηρήσεις

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
    GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
    GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
    GR0802600120000320200537077 EUROBANK
    GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Πτήσεις - Πληροφορίες

Πτήσεις: Olympic Air

ΔιαδρομήΏρα ΑναχώρησηςΏρα Άφιξης
Αθήνα – Κως10.5011.45
Κως – Αθήνα19.2520.20

ΜΕΝΟΥ

«Αράπ»
Τούρκικη κουζίνα
(Πλάτανος – Παρασκευή μεσημέρι)

Μελιτζανοσαλάτα
Αλμύρα με σκόρδο
Τσοπανοσαλάτα
Κολοκυθανθοί
Μπουρεκάκια
Πασά μακαρούνα
Σουτζουκάκια ψητά Σμυρναίικα με ιτς πιλάφι

Γενί ρακί

Ντοματάκι γλυκό με μαστιχάτο παγωτό βανίλια

Τιμή 17

 

 

 

«Ωρωμέδων»
Παραδοσιακή κουζίνα
(Ζια – Σάββατο απόγευμα)

 

Σαλάτα με χόρτα, σάλτσα φέτας και φρέσκο κουλούρι
Ντολμάδες
Σαγανάκι με φέτα σε κρούστα δημητριακών, ρόκα και μαρμελάδα ντομάτας
Πλιγούρι με χοιρινό μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό Κώτικο τρόπο
Αρνάκι Ζιας με πατάτες, σκόρδο και δενδρολίβανο στον φούρνο
Κώτικο τυρί της πόσας (ωριμασμένο στις οινολάσπες)

Κρασί: Μαλαγουζιά Sauvignon Blanc Τριανταφυλλόπουλου

Γαλακτομπούρεκο με παγωτό βανίλια

Τιμή 16 €

 

 

«Mistral»
Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα
(Χώρα Κω – Κυριακή βράδυ)

Σεφ Χρήστος Γκανόγλου

 

Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κωακή φέτα, κουλούρι, καπαρόμηλα, κρίταμο τουρσί & χώμα ελιάς
Φάβα Φενεού με λεπτό άρωμα τρούφας και σύγκλινο Μάνης
Χταπόδι περασμένο από τα κάρβουνα με κρέμα σκορδαλιάς και μαύρο ταραμά
Λαχανοντολμάδες με χοιρινό κιμά, αυγολέμονο, αφρό λεμόνι και βασιλικό
Μάγουλα μοσχαρίσια σε κόκκινο κρασί  με κρεμμυδάκια πέρλα, καρότο, μανιτάρια και πουρέ παστινάκι

Κρασί
Ποτήρι Chardonnay Τριανταφυλλόπουλου (Λευκό φυμέ)
Ποτήρι Ερυθρό Χατζηεμμανουήλ (Cabernet Sauvignon & Syrah)

Πράσινο μήλο με λευκή σοκολάτα, πανακότα μήλου μήλο compate και χώμα σοκολάτας

 

Τιμή 25 €

 

 

«Πόρτα»
Χωριάτικη κουζίνα (με δικές τους πρώτες ύλες)
(Νικιά Νίσυρου – Δευτέρα μεσημέρι)

 

Σκορδαλιά από αμύγδαλα
Σακουλιαστή φρέσκια μυζήθρα με ντομάτα και καρπούζι
Πυτιά (Ρεβυθοκεφτέδες)
Σαλάτα νισύρικη με ντάκο καπαρόφυλλα και γίδινο τυρί
Μπουκουνιές (χοιρινό καβουρδισμένο) με πατάτες τηγανητές
Φουκί (κοκκινιστό χοιρινό σε κυβάκια με ρύζι)

Κρασί χύμα ντόπιο λευκό

Λεμονόπιτα και μωσαϊκό σε μπουκιές

Τιμή 13 €

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα.
  • Τέλη εισόδων: Στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.












Αριθμός ατόμων*





Ηλικίες παιδιών





Προτιμώ να ειδοποιηθώ:


τηλεφωνικώς


Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κως

Με την πρωινή πτήση της Aegean θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Κω. Εκεί θα περιμένει το λεωφορείο μας για να αρχίσουμε την εκδρομή μας. Η πρώτη ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία του νησιού. Τα τελευταία 4 χρόνια οι παραγωγοί του νησιού παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα των προϊόντων τους στην ετήσια έκθεση «Η Κως αλλιώς …γαστρονομικώς» στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Ιπποκράτειων που ο Δήμος οργανώνει επενδύοντας στον πολιτισμό. Εμείς θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά προϊόντα του νησιού και φυσικά τους παραγωγούς που είναι πίσω από αυτά.
Ξεκινάμε λοιπόν με την ελιά και το λάδι και τα αδέρφια Γιάννη και Βαγγέλη Παπαδημητρίου που θα μας πουν τα πάντα για το προϊόν, τη μεταποίησή του και με μια αποτελεσματική γευσιγνωσία θα μας δείξουν μερικά μυστικά του καλού λαδιού.

Η γνωριμία θα γίνει στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του «Κοακού Ελαιώνα» του ελαιοτριβείου τους κοντά στο Ζιπάρι.
Επόμενος στόχος μας είναι η άμπελος και το υπέροχο κρασί που δίνει ένα οινοποιείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα και αναγνωρισμένα της χώρας. Είναι το πολυβραβευμένο Οινοποιείο Τριανταφυλλόπουλου. Η εξαιρετική οικοδέσποινα κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και η ομάδα της, θα μας υποδεχτεί και θα μας ξεναγήσει στους χώρους του. Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή των χαρακτηριστικών κρασιών του οινοποιείου.
Στο οινοποιείο θα γνωρίσουμε και τον αναγνωρισμένο τυροκόμο του νησιού κο Παναγιώτη Γιάννου που θα μας μιλήσει για το φημισμένο τυρί του, της Πόσιας, το κρασοτύρι που ωριμάζει στις οινολάσπες και όχι μόνο γι’ αυτό.
Συνεχίζουμε με την Ποτοποιία Γαλαθρή που από το 1955 παράγει με συνέπεια τα καλύτερα αναψυκτικά του νησιού. Ανάμεσα τους -θα θυμίσει πολλά στους παλιότερους- το Μπυράλ. Ιδιαίτερη και η Κως Κόλα τους όπως και οι υπέροχες άλλες γεύσεις τους. Θα μας υποδεχθεί η Ελβετίδα ιδιοκτήτρια κα Ελισάβετ Γαλαθρή που κρατάει την επιχείρηση ανταγωνιστική. Θα καταλήξουμε στο όμορφο χωριό Πλατάνι, το πρώην Τσερμεντέ, με μουσουλμανικό πληθυσμό για να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές της ονομαστής ταβέρνας Αράπ του γελαστού και ευγενικού ιδιοκτήτη της κου Γιασάντ. Στο τέλος του γεύματος θα δοκιμάσουμε το περίφημο γλυκό ντοματάκι που φτιάχνουν οι γυναίκες στο παρακείμενο ζαχαροπλαστείο «παράδοση».
Μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε για το υπέροχο ξενοδοχείο μας το «Τρίτων» στην καρδιά της πόλης της Κω. Θα τακτοποιηθούμε και μετά από μικρή ξεκούραση θα ξεχυθούμε στην πόλη.
Απόγευμα ελεύθερο για μπάνιο δίπλα στο ξενοδοχείο, βόλτα στα μαγαζιά και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δοκιμάστε ντόπια κανελάδα ή λαμπρόπιτα (τάρτα της λαμπρής με τυρί, αυγό) στο ζαχαροπλαστείο Αίγλη στην πλατεία Ελευθερίας. Το βράδυ σινεμά ή ποτό δίπλα στη θάλασσα.

Ημέρα 2η: Κως

Μετά από ένα όμορφο πρωινό ξεκινάμε με το λεωφορείο μας για την δεύτερη μέρα της εκδρομής μας. Σήμερα θα γνωρίσουμε την Κω και μέσα από την ιστορία και τη λαογραφία της.
Πρώτη επίσκεψη στο Ασκληπιείον με τη θαυμάσια θέα προς τη θάλασσα, όπου μέσα από μια εμπνευσμένη ξενάγηση θα μάθουμε για τον ρόλο της σχολής του Ιπποκράτη στην διαμόρφωση της επιστημονικής ιατρικής. Αμέσως μετά στο παρακείμενο Ιπποκράτειο Ίδρυμα θα δούμε τα βότανα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, στην εξάσκηση του έργου του. Ξεναγός μας ο κος Διακογιάννης. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας προς την Κέφαλο, γνωστή για τις αμμουδιές της και το μέλι της.
Στο δρόμο θα περάσουμε από τις Αλυκές εάν οι ερωδιοί έχουν φτάσει στο νησί. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε το Μελισσοκομείο «Μέλισσα», όπου η ιδιοκτήτρια κα Διονυσία Ανθούλη θα μας μιλήσει για το εξαιρετικό μέλι της Κω και θα μας τρατάρει διάφορες ποικιλίες. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Αντιμάχεια όπου θα επισκεφτούμε τον παραδοσιακό Μύλο και θα μας ξεναγήσει ο μυλωνάς και ανακατασκευαστής του ο κος Αντώνης Αυγερινός.  Δίπλα ακριβώς υπάρχει το παραδοσιακό σπίτι της Αντιμάχειας όπου θα δούμε να δουλεύουν τον αργαλειό και θα μάθουμε τα πάντα για την οικιακή οικονομία μιας εποχής που δεν υπάρχει πια.
Φτάνοντας στην Κέφαλο θα κάνουμε μια μικρή στάση στο παραδοσιακό καφενεδάκι του Νιώτη για να δοκιμάσουμε 2-3 λιχουδιές που θα μας έχει ετοιμάσει η κα Ευγενία Πέρου.
Παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού για την πόλη θα περάσουμε από το Πυλί στην προετοιμασία για τα χοιροσφάγια που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Ιπποκράτειων.
Τελευταίος σταθμός μας η Ζια με την υπέροχη θέα στο πέλαγος και τις απέναντι τουρκικές ακτές. Θα καταλήξουμε στην Must ταβέρνα «Ωρωμέδων». Ο χαρισματικός ιδιοκτήτης της κος Νίκος Παπακωνσταντίνου υπόσχεται να μας αφήσει άφωνους με τις γεύσεις του. Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για τα περαιτέρω.

Ημέρα 3η: Κως

Η τρίτη μας μέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη της Κω. Θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη με τα πόδια στην Casa Romana που ανασκάφτηκε το 1933 και αναστηλώθηκε το 1940. Είναι μια μεγάλη και όμορφα διακοσμημένη έπαυλις που ανήκε σε κάποιον πλούσιο Κώο αξιωματούχο.
Αμέσως μετά θα αρχίσει ένα μικρό οδοιπορικό στο κέντρο της πόλης από το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα συνεχίσει με μια ξενάγηση στα σημαντικά ιταλικά δημόσια κτίρια αλλά και το χαμάμ, την συναγωγή, τον πλάτανο του Ιπποκράτη, το κάστρο και το λιμάνι. Όσοι θέλουν θα πάνε για μπάνιο δίπλα στο ξενοδοχείο ή με το λεωφορείο της γραμμής στα θερμά για ένα θερμό ιαματικό λουτρό στην θάλασσα. Οι υπόλοιποι θα δοκιμάσουν πίσω από την πλατεία ελευθερίας την περίφημη μπουγάτσα – τυρόπιτα του «Άριστον» παρέα με το καφεδάκι τους.
Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο της ημέρας στο ιταλικό Εστιατόριο Mistral του ξενοδοχείου μας, με δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.

Ημέρα 4η: Κως - Νίσυρος - Κως - Αθήνα

Η τελευταία ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη Νίσυρο. Θα ξεκινήσουμε το πρωί με το λεωφορείο μας για την Καρδάμαινα απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι θα φτάσουμε στο Μανδράκι, όπου θα επιβιβαστούμε εκ νέου σε τοπικό λεωφορείο για τον πρώτο προορισμό μας που είναι ….τι άλλο από το ηφαίστειο. Θα συνεχίσουμε για τα Νικιά για να δούμε το Ηφαιστειολογικό Μουσείο, να περπατήσουμε στα όμορφα δρομάκια του χωριού και να καταλήξουμε για ένα χωριάτικο γεύμα – έκπληξη στην ταβέρνα Πόρτα της Νεκταρίας και του Ευθύμιου.
Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο Μανδράκι για να κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο χωριό με την κεντρική πλατεία, την εκκλησία την Ποταμίσια το ενυδρείο του και θα πιούμε μια παγωμένη σουμάδα πριν πάρουμε το πλοίο μας για Καρδάμαινα. Από εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο για το αεροδρόμιο.

  • Το Cosmorama έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές για τα γεύματα.
  • Για δωμάτια με θέα θάλασσα υπάρχει επιβάρυνση: 25€/δίκλινο & 30€/μονόκλινο ανά άτομο

Δυνατότητα προαιρετικής ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξιδιώτες έως 75 ετών με κόστος 15€

Ζητήστε μας τον αναλυτικό πίνακα παροχών κατά την εγγραφή σας

Αναχωρήσεις

ungrouped departures grid
Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις για αυτό το ταξίδι.
ΚΩΣ 4Μ ΟΚΤ 2019
Πρόγραμμα σε έντυπη μορφή. (Adobe Reader pdf)

Σχόλια

Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.
Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος '19)