Κάθε μεριά της ένας θησαυρός. Στην πόλη της Μυτιλήνης θα γνωριστούμε με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, θα θαυμάσουμε τα υπέροχα αρχοντικά των δύο περασμένων αιώνων, θα μάθουμε για το παρελθόν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και για τον ζωγράφο του νησιού τον Θεόφιλο. Βαδίζοντας νοτιοανατολικά, αφού θαυμάσουμε τον κόλπο του Γέρακα θα επισκεφθούμε το Μουσείο – ελαιοτριβείο Βρανά και μέσα από μια υπέροχη καταπράσινη διαδρομή θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα του Ούζου, το Πλωμάρι. Εκεί θα δούμε το Μουσείο Ούζου και θα τσιμπήσουμε σε γραφικό παραλιακό ταβερνάκι συνοδεία ούζου φυσικά. Στο Νότο πάλι, μέσα από πλούσια δάση θα φτάσουμε στην Αγιάσο με την ξακουστή ντοπιολαλιά, τα ξυλόγλυπτα και την Παναγιά την Αγιασώτισα. Κι ύστερα, ο Πολυχνίτος με τις ιαματικές πηγές του. Στα Δυτικά πάλι κρανίου τόπος κι όμως μετά τις Αλυκές στον κόλπο της Καλλονής θα βρούμε ένα πολύ δραστήριο συνεταιρισμό Γυναικών στα Παράκοιλα. Στην Σκάλα Ερεσού η παραλία είναι θαυμάσια και στο Σίγρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το απολιθωμένο δάσος μοναδικά. Στο τέλος της διαδρομής, στο Βορρά πλέον, ο Μόλυβος μοναδικό στολίδι του νησιού με τα γραφικά σπιτάκια του σκαρφαλωμένα στο λόφο, μας χαρίζει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και ένα θαυμάσιο γεύμα. Συνεχίζοντας στο βορρά θα δούμε τον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο και στη σκάλα Συκαμινιάς θα αντικρύσουμε την Παναγιά τη γοργόνα από το μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη με φόντο τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Τα γαστρονομικά μας ταξίδια
επιμελείται και συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης
Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.