Νάξος, "η δούκισσα των Κυκλάδων"

Ταξίδι 4 ημερών
>
>
Νάξος, “η δούκισσα των Κυκλάδων”
Διάρκεια
4 ημέρες
Διανυκτερεύσεις

Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Νάξος (3)

Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους
Διάρκεια
4 ημέρες
Διανυκτερεύσεις

Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Νάξος (3)

Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους

Περιγραφή Ταξιδιού

«Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη θα ήταν εδώ» είπε ο Νίκος Καζαντζάκης πολύ εύστοχα γιατί τούτο το νησί τα έχει όλα και «μιλάει στην καρδιά» όλου του κόσμου. Είναι αυτάρκες σε νερό και προϊόντα και σε υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες με την Πορτάρα το σήμα κατατεθέν του, που συμβολίζει τη μακραίωνα ιστορία του αλλά και το μέλλον. Τι να  πρωτοδεί κανείς; το Κάστρο και τους περήφανους Ενετικούς Πύργους, τα σμυριδοχώρια, τους κούρους και τα κυκλαδικά εδώλια, την απαράμιλλη φύση με τη βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά που μόνο Κυκλάδες δεν θυμίζουν, τις υπέροχες παραλίες με τις αμμοθίνες και τα γαλάζια νερά, τις αναρίθμητες εκκλησιές και μοναστήρια, το μαρμάρινο χωριό τ’ Απεράθου με τα 4 μουσεία και την κρητική ντοπιολαλιά.  Κι ύστερα είναι τα μοναδικά προϊόντα του, τα τυροκομικά, τα κρέατα, οι πατάτες, το κίτρο και οι παραγωγοί του που θα μας εξομολογηθούν τα μυστικά της αφθονίας και της ποιότητας και θα μας γνωρίσουν τα εστιατόρια που εκείνοι εμπιστεύονται για να τα γευτούμε μαγειρεμένα με παραδοσιακό ή δημιουργικό τρόπο.

Τα γαστρονομικά μας ταξίδια
επιμελείται και συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης

Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς
  • Διαμονή: Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο boutique ξενοδοχείο
  • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Γαστρονομικές ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Λόγω των ειδικών συνθηκών COVID-19 σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
(Αφορά τα μέσα μετακίνησης όπως τρένα, καράβια, βαρκάκια, κ.λπ.)

  

  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας (συνιστάται η υφασμάτινη) καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού  με οποιοδήποτε μέσο. Σε βήχα ή φτέρνισμα, καλύπτουμε την μύτη και το στόμα με χαρτομάντιλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.
  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών μας με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
  • Τηρούμε την ελάχιστη ενδεδειγμένη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Δεν επιτρέπεται ο συγχρωτισμός άνω των δύο επιβατών σε μικρότερη απόσταση από την προβλεπόμενη, εκτός εάν ταξιδεύουν μαζί.
  • Τηρούμε την ειδική επιδαπέδια σήμανση για την οριοθέτηση αναμονής και εξυπηρέτησης των επιβατών, σε όλα τα πιθανά σημεία συγχρωτισμού όπως reception, σημεία εστίασης, σημεία πώλησης/καταστήματα και κοινόχρηστες τουαλέτες, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες  αποστάσεις.
  • Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (υψηλός πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή), οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στον αρχηγό.
  • Μονή θέση στα πούλμαν: Σε όλα μας τα προγράμματα εγγυόμαστε «άδεια διπλανή θέση» στα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε σε όλες τις οδικές μεταφορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση για όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους (συζύγους ή παιδιά).
  • Για όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς ακολουθούμε τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με την πληρότητα και τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας λόγω covid-19.
  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Νάξος

Το πρωινό ραντεβού μας είναι στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουμε το πλοίο μας για το νησί. Μετά από ένα όμορφο και σύντομο ταξίδι η Δούκισσα των Κυκλάδων απλώνεται με όλη τη χάρη της μπροστά μας. Το πούλμαν θα μας περιμένει για να αρχίσουμε αμέσως την περιήγησή μας. Πρώτη στάση ο φούρνος Βελλώνια για γνωριμία  με την Ναξιώτικη ζαχαροπλαστική και το ψωμί.
To Κάστρο που δεσπόζει περήφανο της χώρας θα είναι ο επόμενος προορισμός. Θα μας χαρίσει μια πανοραμική θέα και το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα μας μεταφέρει σε παλαιότερα ένδοξα χρόνια της Ρωμαϊκής περιόδου του νησιού. Μέσα στο Κάστρο όμως βρίσκεται το Ενετικό Μουσείο το οποίο και θα επισκεφτούμε πάραυτα για να μάθουμε για την Ενετική περίοδο του νησιού. Θα καταλήξουμε για καφέ και υπέροχη θέα της χώρας  στην καφετέρια  1937 σε ένα ιστορικό κτίριο που στέγαζε τις Ουρσουλίνες και πέρασε ένα φεγγάρι και ο Καζαντζάκης.
Ήρθε η ώρα όμως για φαγητό και μας περιμένει η εγγυημένη ταβέρνα του Αποστόλη για το πρώτο γεύμα στο νησί με το δημιουργικό μενού του Σεφ Τάκη. Μετά το φαγητό θα πάμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη ή μπάνιο στην παραλία Γκρότα Beach με θέα τον ναό του Απόλλωνα.
Ένας μικρός περίπατος στην πόλη θα μας οδηγήσει στο Deli «Ναξίων γεύσεις», για να γνωρίσουμε την κα Μαριέττα Μαργαρίτη μια φυσιογνωμία της γαστρονομίας του νησιού και τα προϊόντα της.

Ημέρα 2η: Νάξος

Μετά από ένα όμορφο πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο Organic Islands του κου Νίκου Χατζηανδρέου με βιολογικά αρωματικά φυτά και εξαγωγές στο 50% των προϊόντων του είναι ο επόμενος προορισμός μας.
Δεύτερη στάση μας το γραφικό Χαλκί για να δοκιμάσουμε το ξακουστό Κίτρο Νάξου στο αποσταγματοποιείο Βαλληνδρά. Ξεναγός μας η κα Ειρήνη Φραγκιαδάκη. Μια μικρή βόλτα στο χωριό θα μας αποκαλύψει τους θησαυρούς του, τον πύργο Barozzi, το Χαλκείο αλλά και την Gallery Fish and Olive δια ολίγην τέχνη. Συνεχίζοντας με το πούλμαν μας θα περάσουμε από τον πύργο Μπαζαίου, από τον Ναό της θεάς Δήμητρας και θα καταλήξουμε για μπάνιο στην Αγιασσό.
Ήρθε όμως η ώρα του φαγητού και κατευθυνόμαστε ολοταχώς προς την ταβέρνα σύμβολο του νησιού την Αξιώτισσα του Γιάννη και της Σοφίας. Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για μεσημεριανή σιέστα.
Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Νάξος

Η τρίτη μέρα μας θα μας φέρει στην καρδιά του νησιού το όμορφο Φιλότι για ένα μικρό περίπατο. Πολύ κοντά είναι το Πυργομονάστηρο Φωτοδότης που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα. Επόμενος προορισμός μας είναι το λιμάνι της περιοχής τη Μουτσούνα που στο παρελθόν φόρτωναν τα πλοία με το πολύτιμο μετάλλευμα τη σμύριδα και θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Όσοι επιθυμούν θα κάνουν ένα δροσερό μπάνιο στην πανέμορφη παραλία του χωριού, οι υπόλοιποι θα ξεμουδιάσουν με τσιπουροκατάσταση για να ακολουθήσει ένα πλούσιο γεύμα με ψαρικά της κυρά Μαρίας στο ταβερνάκι της παραλίας την Απανέμη.
Στην ταβέρνα θα συναντήσουμε και τον Γερμανό καλλιτέχνη Ingbert Brunk που επί 35 χρόνια στο νησί σμιλεύει το μάρμαρό του. Διάλεξε το νησί όχι επειδή έτυχε, όπως στη περίπτωση της εγκαταλελειμμένης Αριάδνης από τον Θησέα, αλλά γιατί έπρεπε. Εδώ ήταν ο τόπος που «γεννούσε» το μάρμαρο, το υλικό της δουλειάς του, η πηγή του φωτός και της σκέψης, άρα το μέρος το οποίο η καρδιά του τον πρόσταξε να διαλέξει ως μόνιμη κατοικία. Το  εργαστήρι του βρίσκεται στον Αζαλά. Έργα του θα έχουμε δει στη Gallery Fish and Olive στο Χαλκί. Μετά το φαγητό επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα μπάνιο στη διπλανή παραλία ή βόλτα στη χώρα της Νάξου.

Ημέρα 4η: Νάξος – Πειραιάς

Η τελευταία μέρα μας θα μας φέρει κατ’ στο Μουσείο Λαδιού- ελαιοτριβείο στις Εγγαρές για να μάθουμε τα πάντα για τον παραδοσιακό τρόπο ελαιοτριβείας από το 1984. Επόμενος προορισμός μας ο Απόλλωνας για να δούμε τον περίφημο Κούρο.
Θα καταλήξουμε στην Απείρανθο, το μαρμαρένιο χωριό του Μανώλη Γλέζου με τα 3 Μουσεία. Εκεί μας περιμένει μια γευσιγνωσία τυριών και ζαμπονιού από την νεαρή ιδρύτρια του Vioma Κατερίνα Ανδριέλου. Μετά την γοητευτική αυτή επίσκεψη θα κατευθυνθούμε προς τις Κινίδαρο για να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρέατα του νησιού στην χασαποταβέρνα Βασιλαρακιού του Βασίλη Κλουβάτου.
Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής, περνώντας από τα ορυχεία μαρμάρου.

  • Το Cosmorama έχει εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.

Πίνακας αναχωρήσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις για αυτό το ταξίδι.
PDF file icon ΝΑΞΟΣ-4Μ-ΙΟΥΛΙΟΣ-2021-1
Πρόγραμμα σε έντυπη μορφή. (Adobe Reader pdf)

Δημιούργησαν αναμνήσεις σε αυτήν τη διαδρομή...

“Χθες, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στην εκδρομή που πραγματοποιήσαμε μαζί σας στην Μακρόνησο. Αρχικά, να αναφέρω συγχαρητήρια για την ιδέα και υλοποίηση αυτής της εκδρομής σε έναν μαρτυρικό τόπο που δυστυχώς δεν προβάλλεται στα Μέσα. Η ξεναγός μας, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οργανωμένη, ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, με σημειώσεις, φωτογραφίες και αναφορές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος, τυπική στους χρόνους και πλήρως βοηθητική στο που να φάμε στην πόλη του Λαυρίου. Η εκδρομή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτή. Επιπρόσθετα, εντυπωσιαστήκαμε από τον ξεναγό του μουσείου, ο οποίος με τις γνώσεις του και την επικοινωνιακή του δεινότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τι συντελείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ήταν η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε με το ταξιδιωτικό σας γραφείο και σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη. Μόνο καλά λόγια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.”

Στεφανία Λ. (Μάιος ’24)

“Όλο το ταξίδι ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Ο αρχηγός μας ήταν καταπληκτικός. Οι επισκέψεις στους διάφορους χώρους εξαιρετικές καθώς και οι ξεναγήσεις.”

Χριστίνα Σ. (Μάρτιος ’24)

“Συγχαρητήρια για τα προγράμματά σας. Αν είναι δυνατόν να επαναλάβετε του χρόνου ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ! απίστευτο πρόγραμμα και παροχές.”

Νίκος Κ. (Σεπτέμβριος ’23)

“Είναι το δεύτερο μονοήμερο ταξίδι που κάνω μαζί σας και ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα. Άψογη διοργάνωση, καθαρό πούλμαν, ευγενέστατος οδηγός, συνέπεια στα πάντα. Για τον κύριο Πετρίδη τι να πρωτοπώ. Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός ξεναγός. Για μένα που δουλεύω τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να ξεκλέψω χρόνο για τον εαυτό μου, ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανάσα. Μπράβο σας παιδιά είστε ΑΨΟΓΟΙ!!!”

Νάνσυ Τ. (Νοέμβριος ’22)

“Συγχαρητήρια για την εκπληκτική διοργάνωση της εκδρομής. Εξαιρετικός ξεναγός, μορφωμένος, ευγενικός και πρόθυμος να τρέξει για όλους, πεντακάθαρο πούλμαν και ευγενέστατος οδηγός. Μπράβο σας!”

Νάνσυ Τ. (Σεπτέμβριος ΄21)

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση της εξόρμησής μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση. Η επιλογή του αρχηγού την έκανε ακόμα καλύτερη. Πρόσχαρος και ενημερωμένος. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και για άλλο προορισμό.”

Μαρία Δ. (Ιούλιος ΄21)

“Αισθάνθηκα ότι ταξιδεύω με φιλική παρέα και όχι με γκρουπ!”

Μαρία Μ. (Μάιος ’21)

“Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα μεταφορικών μέσων.”

Ανδρόμαχος Δ. (Μάιος ’21)

“Ακρίβεια εκτέλεσης. Μεστό πρόγραμμα, σωστή ξενάγηση.”

Χαράλαμπος Ζ. (Μάιος ’21)

“Τέλεια οργάνωση!”

Νάντια Κ. (Σεπτέμβριος ’20)

“Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.”

Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος ’19)

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.














    Αριθμός ατόμων*




    Ηλικίες παιδιών





    Προτιμώ να ειδοποιηθώ:

    με e-mail
    τηλεφωνικώς

    Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Εναλλακτικές προτάσεις

    Βρείτε τον επόμενό σας προορισμό...