ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Νότια Αττική ...μια διαφορετική ματιά!

Ημερήσιο ταξίδι
>
>
Νότια Αττική …μια διαφορετική ματιά!
Διάρκεια
1 ημέρες
Διανυκτερεύσεις
Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους
Διάρκεια
1 ημέρες
Διανυκτερεύσεις
Φυσική κατάσταση
Κατάλληλο για όλους

Περιγραφή Ταξιδιού

Μια ακόμα περιήγηση στην Νότια πλευρά της Αττικής. Αυτή είναι η νέα πρόταση μας στους συνταξιδευτές μας, σίγουροι ότι η ποικιλία και η ομορφιά που θα γνωρίσουμε θα μας εκπλήξει ευχάριστα και αυτή τη φορά.
Θα ξεκινήσουμε με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό διαδραστικό “μάθημα μελισσοκομίας” στο Κτήμα From A to Bee. Θα πάρουμε τη δόση μας από Αττικό αμπελώνα στο μπιζουδάκι οινοποιείο του Κορωπίου Κτήμα Νικολού. Θα περάσουμε μέσα από τον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό Σουνίου για να ξεναγηθούμε στον περίφημο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Για το τέλος μάς περιμένει το Περιβόλι της Βάρης που βασίζεται  στην αρχή της περμακουλτούρας με γεύμα με δικά του προϊόντα και συνταγές.

Τα γαστρονομικά & πολιτιστικά μας ταξίδια συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης


Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Γεύματα: Πρωινό στο μελισσοκομείο
  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγός: Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο
  • Άλλο: Γευσιγνωσίες – οινογνωσίες – ξεναγήσεις στους παραγωγούς
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα
  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Φεύγουμε νωρίς το πρωί από την αφετηρία μας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρώτη στάση στην Παλλήνη στο Κτήμα From A to Bee για να γνωρίσουμε την Ομάδα Μελισσοκόμων που το επανδρώνουν και αφού φορέσουμε τις κατάλληλες στολές και πάρουμε τις σωστές οδηγίες θα έρθουμε σε επαφή εκ του σύνεγγυς στα της μελισσοκομίας, τα μελίσσια και τις μέλισσες. Αμέσως μετά μας περιμένει ένα πλούσιο πρωινό με προϊόντα του Κτήματος.
Μετά την πρωινή μοναδική μελισοκομική εμπειρία, θα συνεχίσουμε με το πούλμαν το ταξίδι μας προς το Κορωπί για να απολαύσουμε μια ιδιαίτερη Οινική Εμπειρία στο Κτήμα Νικολού με ξενάξηση, οινογνωσία  και γνωριμία με τον χαρισματικό οινοπαραγωγό κο Βασίλη Νικολού.
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας προς το Σούνιο με ενδιάμεσο πέρασμα – στάση στο Έγκοιλο Χάος την μεγάλη αυτή τρύπα στο βουνό που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου, την αγέραστη πευκομάνα γη της Λαυρεωτικής. Στα δεξιά μας θα έχουμε μια υπέροχη θέα στη θάλασσα και τη Μακρόνησο και γύρω μας ένα ανοιχτό ορυκτολογικό μουσείο.
Στο ακρωτήρι του Σουνίου μάς περιμένει πάλι ο Ναός του Ποσειδώνα, η κορυφή του ισοσκελούς τριγώνου που δημιουργείται με τον Παρθενώνα και την Αφαία. Χτίστηκε από μάρμαρο Αγριλέζας σε δωρικό ρυθμό στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. από τους Αθηναίους σε πολύ στρατηγικό γεωγραφικά σημείο. Θα μάθουμε τα πάντα για τον ναό και όχι μόνον από την εμπνευσμένη ξεναγό μας.
Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο μας Περιβόλι στη Βάρη που θα κλείσει όμορφα την εκδρομή μας γνωστικά και γευστικά.
Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε ένα περιβόλι που κάνει την διαφορά στις παρυφές της πόλης. Καλλιεργεί βασιζόμενο στην αρχή της Περμακουλτούρας που όσο κι αν ακούγεται βαρύ και περίεργο, είναι τελικά πολύ απλό. Είναι η ιδέα να σέβεσαι και να παρατηρείς τη φύση, τον τρόπο που λύνει διάφορα ζητήματα, και να μαθαίνεις από αυτήν, αντιγράφοντάς τη για να λύσεις και τα δικά σου ζητήματα. Από το πώς θα φυτέψεις, μέχρι το πώς θα βελτιώσεις καθημερινές συνήθειες διατροφής – αλλά και ζωής. Από το πιο μικρό σκουλήκι, μέχρι τις φυσικές τεχνικές λίπανσης, όλοι και όλα έχουν τον ρόλο τους στο Περιβόλι, αποτελώντας ένα οικοσύστημα που στα ελληνικά ονομάζεται «αεικαλλιέργεια».
Θα γνωρίσουμε λοιπόν στο Περιβόλι την ψυχή του πονήματος την κα Άννα Μορδεχάι και θα καταλήξουμε που αλλού … στο τραπέζι, για να δοκιμάσουμε τα καλούδια της κουζίνας της μαγειρεμένα με τα εποχιακά ολόφρεσκα προϊόντα του περιβολιού.

  • Το Cosmorama έχει εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.

Πίνακας αναχωρήσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις για αυτό το ταξίδι.
PDF file icon ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ 1Μ ΜΑΡΤΙΟΣ 2025
Πρόγραμμα σε έντυπη μορφή. (Adobe Reader pdf)

Δημιούργησαν αναμνήσεις σε αυτήν τη διαδρομή...

auto-generated after each save.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

















    Αριθμός ατόμων*




    Ηλικίες παιδιών





    Προτιμώ να ειδοποιηθώ:

    με e-mail
    τηλεφωνικώς

    Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Εναλλακτικές προτάσεις

    Βρείτε τον επόμενό σας προορισμό...