Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Πόρος (2)
Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Πόρος (2)
Έλα μωρέ σου λέει ο άλλος στον Πόρο και στα Μέθανα θα πάμε; Και όμως εμείς που ανακαλύπτουμε τους μικρούς θησαυρούς του κάθε τόπου και εσείς οι τολμηροί πιονιέροι που ακολουθείτε, θα γνωρίσουμε σε μια διήμερη εκδρομή στην αρχή του καλοκαιριού τα καλύτερα, αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι ούτε καν οι παραθεριστές της περιοχής γιατί η Ελλάδα πάντα μας εκπλήσσει.
Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.
(Παρασκευή μεσημέρι 11/10)
Την τελευταία ψαριά θα δοκιμάσουμε κι εμείς, μαγειρεμένη με φροντίδα
στο πιο ‘ιν’ εστιατόριο του νησιού
Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Καρπάτσιο ξιφία
Σπιτικός μαριναρισμένος γαύρος με ψητό σκόρδο
Μύδια αχνιστά με κρασί
Μελιτζάνα ψητή με σκόρδο και κρεμμύδι
Χόρτα με κολοκύθια βραστά
Γαριδάκι ανεμότρατας τηγανητό
Ριζότο σουπιάς με το μελάνι της
Πορτοκαλόπιτα
Κρασί Μοσχοφίλερο
Τιμή 28€
(Σάββατο μεσημέρι 12/10)
Μια Γαλλίδα ερωτική μετανάστρια ρίζωσε εδώ και δεν το έβαλε κάτω μαγειρεύει τα φαγητά που ξέρει από την πατρίδα της με μια δόση ελληνικότητας και ο αγαπημένος της ενορχηστρώνει τις σχάρες.
Σαλάτα με ντομάτα και ρόκα, κρεμμυδάκι και σως μπαλσάμικου
Πουγκί με μανούρι και μαρμελάδα κρεμμυδιού στο φούρνο
Αυγά μελάτα παναρισμένα σε κρούστα
Τάρτα με ντοματίνια και κις λωρέν
Πατάτες τηγανητές
Αρνί αργοψημένο στο φούρνο για 7 ώρες
Το γεύμα συνοδεύει το Κόκκινο χύμα κρασί της περιοχής
Ποικιλία γαλλικών γλυκών
Τιμή 30€
(Κυριακή μεσημέρι 13/10)
Τι το καλύτερο μετά την ορειβασία από την ξεκούραση στην απόλυτη ησυχία.
Θα ήταν κανείς ευχαριστημένος με ένα κρύο νερό και ένα μικρό μεζέ. Κι ύστερα αφού καταλαγιάσεις,
αρχίζεις και παρατηρείς τον χώρο και αγαλλιάζει η ψυχή σου. Κι όταν φτάνουν ένα ένα τα πιάτα,
δεν τολμάς να το πιστέψεις. Είσαι στον παράδεισο – απόλαυσέ το!
Μαϊντανοσαλάτα
Σαλάτα χωριάτικη
Φάβα
Ψιλοκομμένα Λαχανικά στον φούρνο
Κρεμμυδοκεφτέδες
Πατατοσαλάτα
Χοιρινό στον φούρνο ψημένο σε χαμηλή φωτιά για 16 ώρες
Κρασί ντόποιο χύμα τοοπικό, λευκό ή ροζέ
Γλυκάκι
Τιμή 20€
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το κέντρο της Αθήνας. Μετά από μία στάση για καφέ, φτάνουμε στον πρώτο μας προορισμό που δεν είναι άλλος από την αρχαία Τροιζήνα, την πατρίδα του μυθολογικού ήρωα Θησέα, για μια μικρή περιήγηση. Θα μας υποδεχτεί και θα μας ξεναγήσει ένα νέο παιδί ο Παναγιώτης Μανέτας που ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Μια ακόμα δρασκελιά και να που φτάσαμε στον Γαλατά. Δεν χάνουμε χρόνο, επιβιβαζόμαστε στο φέρυ της γραμμής. Μπροστά μας ένα μοναδικό σκηνικό, του Πόρου με τα νεοκλασικά του, τους λόφους του και το ρολόι να δεσπόζει.
Πρώτη στάση μας το μικρό αλλά περιεκτικό Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα (γλυπτά, επιγραφές και αρχιτεκτονικά μέλη) από την Τροιζήνα την Καλαύρεια και τα Μέθανα.
Συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας με έναν μικρό γύρο του νησιού με το λεωφορείο μέσα σε μια μαγευτική φύση και με ενδιάμεσες μικρές στάσεις στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και στα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα με πανοραμική θέα των κόλπων του νησιού.
Καταλήγουμε για μπάνιο εφ’ όσον ο καιρός και η διάθεση μας το επιτρέπει στην ομορφότερη παραλία του νησιού με τα πράσινα νερά, στο λιμανάκι της Αγάπης.
Όσοι δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο μπορούν να τσιμπήσουν ελαφρά, να πιουν τα καφεδάκι τους ή να τεμπελιάσουν στις ξαπλώστρες. Μετά το μπάνιο θα πάμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το πολυτελές ξενοδοχείο μας New Aegli Resort Hotel 4* με την πισίνα του και τη θέα προς τη θάλασσα, μας περιμένει.
Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε μια βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης. Θα χωθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια του οικισμού, θα δούμε την Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου με τις αγιογραφίες του Παρθένη και τις βαρκούλες στο στενό δίαυλο με την Γαλατά απέναντι από την περατζάδα της παραλίας. Μαζί μας θα είναι ο κος Βαγγέλης Παπαθυμιόπουλος ευαισθητοποιημένος κάτοικος, να υπογραμμίζει τις ομορφιές της πόλης του.
Για τις κυρίες έχουμε στη συνέχεια μικρή επίδειξη υφαντικής με δασκάλα την κα Ελένη Παύλου στο Εργαστήρι Υφαντικής Εργάνη, όπου μπορούν να ψωνίσουν και το κάτι τι τους.
Η πολύ πλούσια ημέρα μας θα κλείσει με ένα gourmet Δείπνο Μεσογειακής Κουζίνας στο εστιατόριο Primasera του κ. Τάσου Παγώνη. Το μαλακό στρώμα και μαξιλάρι μας, μας περιμένουν για τα περαιτέρω.
Η δεύτερη μέρα μας ξεκινάει με μια επίσκεψη στο φυτώριο κου Γιώργου Κωσταλένου στον Γαλατά με όλες τις γνωστές ποικιλίες ελιάς της Ελλάδας για μια σφαιρική ενημέρωση και μικρή γευσιγνωσία λαδιού. Ξεναγός μας ο γιος του Δημήτρης.
Ακολουθεί το γνωστό Λεμονοδάσος παρέα με τον εμπνευσμένο ζαχαροπλάστη κο Δημήτρη Βλάχο που θα μας έχει ετοιμάσει μικρές γευστικές εκπλήξεις. Μαζί του θα βρίσκεται η τοπική μελισσοκόμος, κα Φωτεινή Μπάκα με τα προϊόντα της.
Θα συνεχίσουμε προς Ερμιόνη για μια σύντομη βόλτα στο όμορφο αυτό λιμανάκι της Πελοποννήσου με τα κτήματα με τις πανέμορφες ροδιές.
Η επόμενη ατραξιόν είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα μας αφήσει έκθαμβους. Είναι οι Δίδυμες τρύπες κοντά στο χωριό Δίδυμα που μοιάζουν να τις άνοιξαν στην γη μετεωρίτες αλλά μάλλον είναι προϊόντα κατάρρευσης της οροφής υπόγειων σπηλιών από την διάβρωση των υδάτων. Στον κατάφυτο μικρότερο κρατήρα και στα πλευρικά τοιχώματα του θα δούμε δύο μικρά εκκλησάκια: του Άη Γιώργη και της Μεταμόρφωσης.
Η μεγάλη έκπληξη μας περιμένει όμως στο ορεινό χωριό Ηλιόκαστρο όπου μια Γαλλίδα ερωτική μετανάστρια, μαγειρεύει ‘θεϊκά’ στο εστιατόριο Maryvonne. Φυσικά εμείς θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε την ελληνογαλλική συμμαχία.
Η επιστροφή μας στον Πόρο θα ολοκληρώσει την πρωινή εξόρμηση. Το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας και τις βόλτες μας στην πόλη.
Ξεκινάμε την τρίτη μέρα μας με μια μοναδική γνωριμία με μικρή γευσιγνωσία στα διαμερίσματα Odyssey Apartments με την χαρισματική κα Κατερίνα Σακελίου, η οποία εκτός από τις υπέροχες γεύσεις της, έχει πάντα να πει ιστορίες για τον τόπο, τη γαστρονομία του και όχι μόνο.
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον δεύτερο προορισμό μας, τα Μέθανα.
Πρώτα θα επισκεφτούμε την χώρα, με τα θερμά ιαματικά λουτρά που τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70 έσφυζαν από κόσμο καθιστώντας τα Μέθανα μια κοσμοπολίτικη λουτρόπολη η οποία είχε ακόμα και Καζίνο. Μετά από μια μικρή στάση για να «μυρίσουμε» την ατμόσφαιρα της παλιάς ευδαιμονίας, συνεχίζουμε για την βορειοδυτική πλευρά του νησιού προς στο χωριό Καημένη Χώρα στους πρόποδες του Ηφαιστείου των Μεθάνων.
Θα περπατήσουμε για λίγο σε ένα σκιερό φαράγγι και θα αντικρύσουμε τα εντυπωσιακά ηφαιστιογενή κόκκινα πετρώματα της τελευταίας έκρηξης του ηφαιστείου.
Συγκινημένοι από το δέος της φαντασίωσης της καυτής λάβας θα καταλαγιάσουμε για γαστροθεραπεία στο εξαιρετικό -κυριολεκτικά στο μέσον του πουθενά- Οινοθεραπευτήριο του κ. Θοδωρή Ιωάννου για ένα χωριάτικο «μιαμ» γεύμα που θα ζήλευε και η καλύτερη ταβέρνα της Αθήνας. Μετά το φαγητό, καφές στο λιμανάκι Βαθύ, το ησυχαστήριο των μικρών σκαφών, αγναντεύοντας τα ήρεμα νερά του. Η εκδρομή μας τελειώνει εδώ και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.
Αναχώρηση | Δωμάτιο | Τιμή κατ' άτομο | Φόροι | Συνολική Τιμή | Bonus | Κράτηση |
---|---|---|---|---|---|---|
// | Δίκλινο | Τιμή / Άτομο:295 € | 295 € | - | {"pa_room":"double-room","pa_departure_date":"10-11-2024"} | |
// | Μονόκλινο | Τιμή / Άτομο:345 € | 345 € | - | {"pa_room":"single-room","pa_departure_date":"10-11-2024"} |
Rated 5 out of 5Στεφανία Λ. (Μάιος ’24)
Rated 5 out of 5“Όλο το ταξίδι ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Ο αρχηγός μας ήταν καταπληκτικός. Οι επισκέψεις στους διάφορους χώρους εξαιρετικές καθώς και οι ξεναγήσεις.”
Χριστίνα Σ. (Μάρτιος ’24)
Rated 5 out of 5“Συγχαρητήρια για τα προγράμματά σας. Αν είναι δυνατόν να επαναλάβετε του χρόνου ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ! απίστευτο πρόγραμμα και παροχές.”
Νίκος Κ. (Σεπτέμβριος ’23)
Rated 5 out of 5“Είναι το δεύτερο μονοήμερο ταξίδι που κάνω μαζί σας και ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα. Άψογη διοργάνωση, καθαρό πούλμαν, ευγενέστατος οδηγός, συνέπεια στα πάντα. Για τον κύριο Πετρίδη τι να πρωτοπώ. Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός ξεναγός.
Για μένα που δουλεύω τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να ξεκλέψω χρόνο για τον εαυτό μου, ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανάσα. Μπράβο σας παιδιά είστε ΑΨΟΓΟΙ!!!”Νάνσυ Τ. (Νοέμβριος ’22)
Rated 5 out of 5“Συγχαρητήρια για την εκπληκτική διοργάνωση της εκδρομής. Εξαιρετικός ξεναγός, μορφωμένος, ευγενικός και πρόθυμος να τρέξει για όλους, πεντακάθαρο πούλμαν και ευγενέστατος οδηγός. Μπράβο σας!”
Νάνσυ Τ. (Σεπτέμβριος ΄21)
Rated 5 out of 5“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση της εξόρμησής μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση. Η επιλογή του αρχηγού την έκανε ακόμα καλύτερη. Πρόσχαρος και ενημερωμένος. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και για άλλο προορισμό.”
Μαρία Δ. (Ιούλιος ΄21)
Rated 5 out of 5“Αισθάνθηκα ότι ταξιδεύω με φιλική παρέα και όχι με γκρουπ!”
Μαρία Μ. (Μάιος ’21)
Rated 5 out of 5“Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα μεταφορικών μέσων.”
Ανδρόμαχος Δ. (Μάιος ’21)
Rated 5 out of 5“Ακρίβεια εκτέλεσης. Μεστό πρόγραμμα, σωστή ξενάγηση.”
Χαράλαμπος Ζ. (Μάιος ’21)
Rated 5 out of 5“Τέλεια οργάνωση!”
Νάντια Κ. (Σεπτέμβριος ’20)
Rated 4 out of 5“Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.”
Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος ’19)
“Χθες, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στην εκδρομή που πραγματοποιήσαμε μαζί σας στην Μακρόνησο.
Αρχικά, να αναφέρω συγχαρητήρια για την ιδέα και υλοποίηση αυτής της εκδρομής σε έναν μαρτυρικό τόπο που δυστυχώς δεν προβάλλεται στα Μέσα.
Η ξεναγός μας, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οργανωμένη, ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, με σημειώσεις, φωτογραφίες και αναφορές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος, τυπική στους χρόνους και πλήρως βοηθητική στο που να φάμε στην πόλη του Λαυρίου. Η εκδρομή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτή.
Επιπρόσθετα, εντυπωσιαστήκαμε από τον ξεναγό του μουσείου, ο οποίος με τις γνώσεις του και την επικοινωνιακή του δεινότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τι συντελείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Ήταν η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε με το ταξιδιωτικό σας γραφείο και σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη. Μόνο καλά λόγια.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.”