Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Θεσσαλονίκη (4)
Χώρα: Ελλάδα
Πόλη: Θεσσαλονίκη (4)
Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται συνεχώς με αλματώδεις ρυθμούς στον τομέα της Τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην Τέχνη και φυσικά στην Γαστρονομία που ανοίγει νέους δρόμους. Γι αυτό ονομάσαμε το ταξίδι μας αυτό ‘Νέα πνοή’. Παράλληλα υπάρχει το παρελθόν με την Ιστορία του, την Αρχιτεκτονική, την Παράδοση και την Πολυπολιτισμικότητα που συμπληρώνει την εικόνα της και την καθιστά επάξια Πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας.
Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.
ΜΕΝΟΥ
«Η κουζίνα της Αύρας Πανουσοπούλου»
Αγιά Λάρισας
(Παρασκευή μεσημέρι 28.02)
Μαμαδίστικη Ελληνική Τοπική Κουζίνα
Στο σαλόνι του σπιτιού της Αύρας και του Αχιλλέα
Η Αύρα είναι μια ανήσυχη μαγείρισσα και δημιουργός των προϊόντων yiam.
Εκλεκτά χειροποίητα προϊόντα από το 1999.
Ο Αχιλλέας, ο σύζυγος της Αύρας ο ασχολείται με την τέχνη του χτισίματος της πέτρας (εξ ου και το πέτρινο σπίτι που θα μας φιλοξενήσουν) και τα ψηφιδωτά, στα οποία εφαρμόζει μια πολύ ιδιαίτερη τεχνική στην οποία θα έχουμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε στον ίδιο χώρο του σπιτιού που είναι και η έκθεση των έργων του.
Το Μενού που διάλεξε η Αύρα είναι συνδεδεμένο με την παράδοση της τυρινής εβδομάδας όπως γίνεται παραδοσιακά στην Θεσσαλία.
Μενού της Αύρας
Καλωσόρισμα με
Ραίτα με πάπρικα και κύμινο (δροσερή και πικάντικη σαλάτα με γιαούρτι)
Ακολουθεί η
Πράσινη σαλάτα ανάμεικτη, με γιαουρτοτυράκια καρυδόψυχα και dressing εσπεριδοειδών
Τα ορεκτικά
Χορτοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
με σπανάκι, τσουκνίδες, λάπατα, σέσκουλα, πράσα, άνηθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, φέτα, φρέσκια μυζήθρα
Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με ανθότυρο μπέικον και σάλτσα τυριών
Τα κυρίως πιάτα
Πατάτα φούρνου γεμιστή με τηγανιά από λουκάνικο τοπικής παραγωγής
Σουτζουκάκια της γιαγιάς της Αύρας (από Πέργαμο) με κριθαράκι και τριμμένο κεφαλοτύρι
Συνδυασμένα με κρασιά από το οινοποιείο Μανωλίδη
Μαλαγουζιά και Merlot
Και ένα γλυκό τελείωμα
Αποδομημένο μιλφέιγ με χειροποίητη κρέμα πατισερί και σιρόπι καραμέλας
Τιμή 35 €
Καφενείο “Στου Μήτσου”
Στην Αγορά Καπάνι
(Σάββατο μεσημέρι 01.03)
Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα
Ανοίγει από το πρωί στον ρυθμό της Αγοράς με καφέδες από χαρμάνι Ξάνθης συνεχίζει με τσίπουρα και μεζέδες και μαγειρεύει πιάτα που ξεχειλίζουν παράδοση. Ο ξυλόφουρνος, η μασίνα και η γάστρα ολοκληρώνουν την απόλαυση.
Οι προσεγμένες πρώτες ύλες, οι τεχνικές, το ευγενικό σέρβις συμπληρώνουν την εικόνα.
Όλα μαζί τον έχουν κάνει cult σημείο της πόλης. Φυσικά εμείς δεν μπορούμε να μην είμαστε εκεί.
Θα γευτούμε
ζυμωτό ψωμί
Ζοχιά με ξίγαλο και Κρητικό παξιμάδι
ρεβύθια σιγομαγειρεμένα στη γάστρα
Κρεατοκεφτέδες στη μασίνα
σιγομαγειρεμένη γλυκοπατάτα στον ξυλόφουρνο με ταραμά και μοσχοχτάποδο
παντσέτα στη μασίνα με πατάτες τηγανητές
αρνί στον ξυλόφουρνο με πατάτες φούρνου
βαρελίσια μπύρα Βεργίνας
Τιμή 23 €
Όλυμπος Νάουσα
Στην παραλιακή Θεσσαλονίκης
(Κυριακή μεσημέρι 02.03)
Αστική Κουζίνα
Η επιστροφή του θρύλου αποτελεί ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή γαστρονομική σκηνή. Η κοινωνική εμπειρία στην οποία το φαγητό συνδυάζεται με το κέφι σε ένα κυριακάτικο τραπέζι επιστρέφει, με την αρωγή του βραβευμένου κορυφαίου Σεφ Δημήτρη Τασιούλα, Chef Ambassador της Θεσσαλονίκης με περγαμηνές και βραβεύσεις από τους Sunday Times που ανακήρυξαν ως «γκουρμέ προορισμό» το προηγούμενο εστιατόριο του το 2019, με ρίζες στην πολυπολιτισμική κουζίνα και το γαστρονομικό παρελθόν και παρόν της πόλης. Η δε θητεία του στο Sebriko είχε την καλύτερη απήχηση και από τους New York Times.
Θα απολαύσουμε το παρακάτω Μενού
Χόρτα τσιγαριαστά
με σέσκουλα, αυγά και αρσενικό Νάξου
Μπαχτσές στα Κάρβουνα
Μιλφέιγ ψητών λαχανικών με κρέμα τυριού από το Ανεβατό Γρεβενών,
απόσταγμα μπριάμ, παλαιωμένο ξύδι Δράμας και τηγανητή πιτούλα ατμού
Ντολμάς θαλασσινών
με καβούρι, ρύζι, λάχανο κατσαρό και σάλτσα αχινού
Μύδια ντολμά Πολίτικα
γεμιστά με μυδοπίλαφο και φινόκιο
Χταπόδι Ανατολής
Ξιδάτο στο τηγάνι με μιλφέιγ τηγανητής πατάτας και κοκκάρια στιφάδο με φασόλια
Μπακαλιάρος Αγιορείτικος
Φρέσκος μπακαλιάρος με κρέμα από καρδιά αγκινάρας, καπνιστή πάπρικα,
βουτυράτη σάλτσα από τα μάγουλα του και κρέμα τρούφας
Πάστα Νουγκατίνα
Αποδομημένη νουγκατίνα με σεμιφρέντο καραμελωμένων αμυγδάλων με
κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και αλμυρή καραμέλα
Το κρασί που συνοδεύει το γεύμα είναι το Παράγκα Κυρ Γιάννη (Ροδίτης, Μαλαγουζιά) –Γιαννακοχώρι
Τιμή 42 €
Μούργα
Θεσσαλονίκη
(Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι 03.03)
Μια νέα γενιά μαγείρων που ξεκίνησε από το Σέμπρικο και την Νέα Φωλιά διαμορφώνει το γαστρονομικό γίγνεσθαι της ανήσυχης γαστρονομικά πόλης.
Η μούργα με τον Βασίλη στο τιμόνι, δημιουργεί στην Open Kitchen της, τη νέα ψαροκατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα σε ένα casual εναρμονισμένο χώρο. Το Μενού διαμορφώνεται καθημερινά από τα διαθέσιμα φρέσκα προϊόντα της αγοράς, τα κέφια της θάλασσας και την έμπνευση του Σεφ.
Εμείς θα γευτούμε
Ωμό χελιδονόψαρο με λευκό ταραμά και πορτοκάλι
Βρούβες αχνιστές με χυλό πατάτας
Μύδια αχνιστά με noodles και φύκι wasame
Λαχανοντολμάδες με ρύζι και μπακαλιάρο
Θράψαλο στη σχάρα με κρέμα κόκκινης φακής
Φιλέτο μυλοκόπι στη σχάρα με σως στον ταβά ή πρασοσέλινο
Συνοδεύει αρμονικά ο
Τίτυρος Κτήμα Τετράμυθος Ροδίτης
Αχλαδόπιτα με σορμπέ από μανταρίνι
Τιμή 33 €
Αρχοντικό
Αμπελάκια
(Τρίτη μεσημέρι 04.03)
Παραδοσιακή ταβέρνα
Στον Καταπράσινο Κίσσαβο, με θέα τον Όλυμπο μας υποδέχονται σαν σε παλιό Αρχοντικό σε μια ζεστή ατμόσφαιρα δίπλα στο τζάκι για το τελευταίο γεύμα της εκδρομής μας. Οι γεύσεις είναι του βουνού, οι πρώτες ύλες τοπικές και το κρασί μπρούσκο.
Θα δοκιμάσουμε
Πολίτικη σαλάτα
γαλοτύρι
πιπεριά φλωρίνης στη σχάρα
σπανακοτυρόπιτα χωριάτικη
γίγαντες βιολογικοί ιδίας παραγωγής
Κλέφτικο (μοσχαράκι και χοιρινό) στη στάμνα με λαχανικά
Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα
Κρασί της περιοχής λευκό και ερυθρό
Γιαούρτι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή ντομάτα
Τιμή 23 €
Στη διαδρομή μας προς Θεσσαλονίκη θα σταματήσουμε στην Αγιά Λάρισας για να γνωρίσουμε την ψυχή της Οικοτεχνίας Γιαμ, Αύρα Πανουσοπούλου και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της.
Λίγο πιο πάνω στο Μεταξοχώρι, θα επισκεφτούμε τον πολυσχιδή Οινοπαραγωγό – Μηχανικό Αντώνη Μανωλίδη που άφησε το άγχος της συμπρωτεύουσας για να παραδοθεί στην ηρεμία και την απόλαυση της καλλιέργειας της γης και την παραγωγή των ιδιαίτερων κρασιών του. Ανυπομονούμε να τον γνωρίσουμε.
Θα καταλήξουμε για φαγητό στο σπίτι της Αύρας που θα μας έχει ετοιμάσει ένα σπιτικό γεύμα με τα προϊόντα της.
Μετά την άφιξη μας στην Θεσσαλονίκη και την τακτοποίηση μας στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, θα τολμήσουμε (προαιρετικά) μια πρώτη γνωριμία με την περατζάδα του λιμανιού της πόλης με τα πόδια. Θα καταλήξουμε για ποτό ή τσάι στο Kitchen Bar.
Το βράδυ ελεύθερο για ποτό, τσιμπολόγημα, μουσική ή θέατρο στα must σημεία της συμπρωτεύουσας. Και φυσικά θα χαζέψουμε τους νέους σταθμούς του μετρό της πόλης.
Την δεύτερη μέρα αμέσως μετά από ένα υπέροχο πρωινό, θα εξορμήσουμε στο γαστρονομικού ενδιαφέροντος κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε από τις αγορές Βλάλη και Μοδιάνο θα δούμε το Deli Παντοπωλείον, το Έργον, το Ραγιάν (η Ποντιακή γαστρονομική παρουσία στην πόλη), τον υπερμοντέρνο φούρνο Ble το Daily Deli και πολλά άλλα σημεία – πειρασμούς για την όσφρηση και τη γεύση. Θα καταλήξουμε στον ευωδιαστό Τερκενλή της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Η συνέχεια είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης. Θα την γνωρίσουμε μέσα από ένα ιστορικό οδοιπορικό από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας στα σημαντικότερα μουσεία της. Θα ξεκινήσουμε με το σύμβολο της πόλης το Λευκό Πύργο. Εκεί θα απολαύσουμε το νέο Μουσείο πόλης του Λευκού Πύργου που μας αφηγείται με τον πιο σύγχρονο τρόπο την ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες.
Αμέσως μετά με τα πόδια θα φτάσουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με εικόνες από τον πλούτο και τη δύναμη των Μακεδονικών βασιλείων μέσα από μία εμπνευσμένη ξενάγηση από τοπικό ξεναγό.
Η νεότερη ιστορία της πόλης περιλαμβάνει όμως και το στολίδι των Μακεδονίτικων Οινοποιείων, το Κτήμα Γεροβασιλείου στην όμορφη Επανομή που είναι ο επόμενος στόχος με το πούλμαν μας.
Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει με μια σύντομη γνωριμία με το Κτήμα και με τα στάδια παραγωγής του κρασιού.
Κατόπιν θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Οίνου. Θα ακολουθήσει προαιρετική οινογνωσία με χαρακτηριστικά κρασιά του Κτήματος.
Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, στο Καφενείον “στου Μήτσου” μέσα στην αγορά Καπάνι.
Η μέρα μας ξεκινά με επίσκεψη στις παρυφές της πόλης σε μια γωνιά που ο χρόνος έχει σταματήσει στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Είναι το Συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέιτερλινγκ που θα μας εξιστορήσει μια πλευρά της ιστορίας αθέατη για τους πολλούς.
Πολύ κοντά βρίσκεται η Μονή Λαζαριστών με τη συλλογή έργων Κωστάκη που μπορούμε να επισκεφθούμε αμέσως μετά.
Επόμενη στάση μας το Βυζαντινό Μουσείο το κόσμημα της πόλης σχεδιασμένο από τον Αρχιτέκτονα Κυριάκο Κρόκο. Θα μας ξεναγήσει η προικισμένη ξεναγός μας.
Συνεχίζουμε την μέρα μας με μοντέρνα τέχνη στο γειτονικό Μουσείο Momus. Όσοι δεν επιθυμούν μπορούν να πιουν το καφεδάκι τους στον περιστρεφόμενο πύργο του ΟΤΕ με θέα της πόλης από ψηλά 360 μοιρών.
Για φαγητό πάλι θα βρεθούμε στο σήμα κατατεθέν της πόλης, το αναγεννημένο “Όλυμπος Νάουσα” για μια γνωριμία με την αστική Ελληνική Κουζίνα.
Το απόγευμα μας περιμένει μια αποκαλυπτική περιήγηση της πόλης με το πούλμαν μας από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, το κέντρο και την άνω πόλη, όπου θα καταλήξουμε για καφέ λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.
Το βράδυ ελεύθερο για ότι έμελλε προκύψει.
Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Βεργίνα με τους τάφους των Βασιλέων και το καινούργιο Μουσείο των Αιγών και για να ρίξουμε τον αετό μας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας της ένδοξης εποχής του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Για φαγητό αφήσαμε ένα προχώ στέκι με ψαρικά που δείχνει την πολυπολιτισμικότητα της πόλης και βάζει το λιθαράκι του στο νέο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μιλάμε για τη Μούργα με γεύσεις που σε αφήνουν άφωνο.
Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.
Την τελευταία μέρα της εκδρομής μας, μετά το γνωστό πρωινό ξεκινάμε δυναμικά με εξερεύνηση των μυστικών της Εβραϊκής κοινότητας που ήταν η πιο μεγάλη πληθυσμιακά πριν την απελευθέρωση της πόλης και εξολοθρεύτηκε ολοσχερώς κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό θα συμβεί με την επίσκεψή μας στο Εβραϊκό Μουσείο.
Αμέσως μετά αναχωρούμε με το πούλμαν μας για την Αθήνα.
Πρώτη στάση μας είναι το ιστορικό αρχοντοχώρι των Τεμπών Αμπελάκια. Αφού κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κέντρο του οικισμού θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο και θα καταλήξουμε για φαγητό στο Αρχοντικό με κυνήγι ή νηστίσιμα μεζεδάκια.
Μετά το φαγητό συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα.
Αναχώρηση | Δωμάτιο | Τιμή κατ' άτομο | Φόροι | Συνολική Τιμή | Bonus | Κράτηση |
---|---|---|---|---|---|---|
28/02/2025 | Δίκλινο | Τιμή / Άτομο:525 € | 525 € | - | {"pa_room":"double-room","pa_departure_date":"2025-02-28"} | |
28/02/2025 | Μονόκλινο | Τιμή / Άτομο:705 € | 705 € | - | {"pa_room":"single-room","pa_departure_date":"2025-02-28"} |
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5Δέσποινα Γ. (Δεκέμβριος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την όμορφη εκδρομή που διοργανώσατε για μας. Περάσαμε υπέροχα. Να αρχίσουμε από την πλούσια ξενάγηση μέσα στο πούλμαν (αλλά και εκτός αυτού) από την ξεναγό μας, η οποία έδωσε αρκετές πληροφορίες για κάθε τι που συναντούσαμε.
Οι γνώσεις της είναι πολλές και ποικίλες. Την ευχαριστούμε πολύ, θα μας μείνει αξέχαστη. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και τον οδηγό που μας πρόσεχε ιδιαίτερα, νοιώθαμε V.I.P! Και πάλι ευχαριστούμε όλους σας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!”Ειρήνη Σ. & Γιώργος Γ. (Δεκέμβριος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Υπέροχη εκδρομή με μια εξαιρετική ξεναγό και έναν καταπληκτικό οδηγό, ο οποίος συνάντησε πάρα πολλές δυσκολίες λόγω της καταρρακτώδους βροχής! Πέρασα πάρα πολύ ωραία!
“Αθηνά Κ. (Οκτώβριος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Χθες, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία στην εκδρομή που πραγματοποιήσαμε μαζί σας στην Μακρόνησο. Αρχικά, να αναφέρω συγχαρητήρια για την ιδέα και υλοποίηση αυτής της εκδρομής σε έναν μαρτυρικό τόπο που δυστυχώς δεν προβάλλεται στα Μέσα. Η ξεναγός μας, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οργανωμένη, ιδιαίτερα γνώστης του αντικειμένου, με σημειώσεις, φωτογραφίες και αναφορές που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος, τυπική στους χρόνους και πλήρως βοηθητική στο που να φάμε στην πόλη του Λαυρίου. Η εκδρομή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτή. Επιπρόσθετα, εντυπωσιαστήκαμε από τον ξεναγό του μουσείου, ο οποίος με τις γνώσεις του και την επικοινωνιακή του δεινότητα μας βοήθησε να κατανοήσουμε τι συντελείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Ήταν η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε με το ταξιδιωτικό σας γραφείο και σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη. Μόνο καλά λόγια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.”
Στεφανία Λ. (Μάιος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Όλο το ταξίδι ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Ο αρχηγός μας ήταν καταπληκτικός. Οι επισκέψεις στους διάφορους χώρους εξαιρετικές καθώς και οι ξεναγήσεις.”
Χριστίνα Σ. (Μάρτιος ’24)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Συγχαρητήρια για τα προγράμματά σας. Αν είναι δυνατόν να επαναλάβετε του χρόνου ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ! απίστευτο πρόγραμμα και παροχές.”
Νίκος Κ. (Σεπτέμβριος ’23)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Είναι το δεύτερο μονοήμερο ταξίδι που κάνω μαζί σας και ήθελα να σας συγχαρώ για άλλη μια φορά για το αποτέλεσμα. Άψογη διοργάνωση, καθαρό πούλμαν, ευγενέστατος οδηγός, συνέπεια στα πάντα. Για τον κύριο Πετρίδη τι να πρωτοπώ. Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός ξεναγός. Για μένα που δουλεύω τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να ξεκλέψω χρόνο για τον εαυτό μου, ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανάσα. Μπράβο σας παιδιά είστε ΑΨΟΓΟΙ!!!”
Νάνσυ Τ. (Νοέμβριος ’22)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Συγχαρητήρια για την εκπληκτική διοργάνωση της εκδρομής. Εξαιρετικός ξεναγός, μορφωμένος, ευγενικός και πρόθυμος να τρέξει για όλους, πεντακάθαρο πούλμαν και ευγενέστατος οδηγός. Μπράβο σας!”
Νάνσυ Τ. (Σεπτέμβριος ΄21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση της εξόρμησής μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική εξόρμηση. Η επιλογή του αρχηγού την έκανε ακόμα καλύτερη. Πρόσχαρος και ενημερωμένος. Εύχομαι να τα ξαναπούμε και για άλλο προορισμό.”
Μαρία Δ. (Ιούλιος ΄21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Αισθάνθηκα ότι ταξιδεύω με φιλική παρέα και όχι με γκρουπ!”
Μαρία Μ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα μεταφορικών μέσων.”
Ανδρόμαχος Δ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Ακρίβεια εκτέλεσης. Μεστό πρόγραμμα, σωστή ξενάγηση.”
Χαράλαμπος Ζ. (Μάιος ’21)
Βαθμολογήθηκε με 5 από 5“Τέλεια οργάνωση!”
Νάντια Κ. (Σεπτέμβριος ’20)
Βαθμολογήθηκε με 4 από 5“Καλή οργάνωση, ποικιλία στο πρόγραμμα και πληρότητα.”
Παναγιώτα Μ. (Ιούνιος ’19)
“Μείναμε ευχαριστημένοι από το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι (2024) στην Ορεινή Αρκαδία/Αρχαία Ολυμπία. Άψογη οργάνωση, άψογη συνέπεια, άψογη φροντίδα και εξυπηρέτηση από την συνοδό μας. Το ταξίδι θα μας μείνει αξέχαστο. Σας ευχαριστούμε.”