Γιορτάστηκε στην Κίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Κινέζοι, η Κινέζικη Πρωτοχρονιά και η είσοδός μας στη Χρονιά του Χοίρου.
Όπως κάθε χρόνο οι εορτασμοί ήταν πανηγυρικοί, καθολικοί, γεμάτοι ήχους, μουσικές, χρώματα, φώτα και πυροτεχνήματα.

Τεράστιοι δράκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, φαναράκια παντού, γουρουνάκια όλων των ειδών -πλαστικά,
πολύχρωμα, στρουμπουλά και χαριτωμένα- και εκατομμύρια χαμόγελα κι ελπίδες.

Τι έχουμε όμως να περιμένουμε από το 2019, με βάση τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο;

Το 2019 είναι η Χρονιά του Χοίρου και σύμφωνα με το doryforos.gr “το τελευταίο στην ακολουθία του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Ενώ ο Χοίρος μπορεί να αντιπροσωπεύει το τέλος του κύκλου, προσβλέπει επίσης στη νέα γέννηση, που είναι παρόμοια με τη φάση του βαλσαμικού φεγγαριού για τον Dane Rudyhar (The Cycle Lunation Cycle). Και όπως με το δυτικό ζώδιο των Ιχθύων, το έτος των Χοίρων φέρνει ειρήνη και ικανοποίηση. Η Χρονιά του Χοίρου φέρνει επίσης διανοητικό συλλογισμό (reflection). Η εγγενής νοημοσύνη αυξάνεται μέσα από την καλοσύνη του Χοίρου, που συχνά εκφράζεται σε πράξεις αγάπης και καλοσύνης για τους άλλους. Στην πραγματικότητα, ο Χοίρος συχνά δίνει γενναιόδωρα στους γύρω του, ενώ αρνείται κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Ενώ οι κοινωνικές δραστηριότητες φέρνουν ευχαρίστηση, ένα χοίρος επιθυμεί συχνά να περιορίζεται στις ήσυχες παρυφές του σπιτιού και της οικογένειάς του”.

“Συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς, μπορεί να δούμε ότι πρέπει να επιλέξουμε με ποια πλευρά θα είμαστε -όπως λένε οι «καλοί τύποι» και οι «κακοί». Βασικά, το 2019, το καλό θα γίνει καλύτερο και το κακό θα χειροτερεύει. Οι «διαφωτισμένοι» θα συνεχίζουν την πορεία τους προς την κατανόηση και την ικανοποίηση, ενώ οι «πνευματικά χρεωκοπημένοι» θα ολισθαίνουν όλο και βαθύτερα”.

Το 2019, η Χρονιά του Χοίρου, δεν είναι χρονιά για νέα καλέσματα και νέες αποφάσεις αλλά χρονιά για να σταθεροποιήσουμε τα καλά και να βάλουμε τις βάσεις για όσα θα έρθουν την επόμενη. Είναι όμως ένας πολύ καλός χρόνος για ταξίδια!

Δείτε εδώ
τα αμέσως επόμενα ταξίδια μας στην Κίνα της Χρονιάς του Χοίρου

Δείτε κι άλλες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους εορτασμούς της Χρονιάς του Χοίρου, στον Guardian, εδώ.