Για όσους αρέσκονται στο να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους ή αισθάνονται κι οι ίδιοι παιδιά, οι σωστοί ζωολογικοί κήποι αποτελούν έναν προορισμό από μόνοι τους. Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι της Ευρώπης -σύμφωνα με το Trip Advisor- και τα highlights του καθενός από αυτούς.

Τενερίφη
Ο Ζωολογικός Κήπος του Loro Parque στην Τενερίφη των Κανάριων Νήσων ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ζωολογικός κήπος στα Travellers’ Choice Awards του Trip Advisor κι ετοιμαστείτε να σας πάρει τα μυαλά με τα πάνω από 4.000 είδη παπαγάλων που φιλοξενεί.

Τσέστερ
Κανάλια, μονοπάτια, δρομάκια κι ένας φανταστικός μίνι σιδηρόδρομος θα σας οδηγήσουν στα άπαντα του Chester

Πράγα
Ο τρίτος καλύτερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης έχει μέχρι και θεματικές ενότητες αφιερωμένες σε οικοσυστήματα όπως η Ζούγκλα της Ινδονησίας. Πρόκειται για μία συναρπαστική επίσκεψη και μάλιστα σχεδιάζουμε ένα ταξίδι για γονείς και παιδάκια εκεί αυτόν τον Ιούνιο (δείτε εδώ, αξίζει!)

Τίργκάρτεν Σένμπρουν
Κοραλοειδείς ύφαλοι, η ζωή γύρω από αυτούς και μία “εις βάθος” επίσκεψη στα άδυτα του Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού πριν πιείτε την σούπερ σοκολάτα σας σε κάποιο από τα καφέ της Βιέννης!

Βαλένθια
Το Βιοπάρκο της Βαλένθια είναι ένας καινοτόμος ζωολογικός κήπος που έχει επενδύσει στο να δημιουργήσει/αναπαράξει συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων όσο πιο κοντά γίνεται στις πραγματικές. Έτσι, και εσείς μαθαίνετε περισσότερα, και τα ζωάκια ζουν καλύτερα.

Πάρκο Παλμίτος
Ένα σας λέμε: Σε αυτό το υδάτινο πάρκο της Ισπανίας μπορείς να κολυμπήσεις με τα δελφίνια.

Πάρκο Μπωβάλ
Κυρίες και κύριοι, συναντήστε την Huan Huan και τον Yuan Zi, το ζευγάρι των δύο τεράστιων panda που θα κλέψει τις καρδιές σας στην όχι και τόσο μακρινή μας Γαλλία.

Κόλτσεστερ
Ακόμα ένας καταπληκτικός ζωολογικός κήπος στην Μεγάλη Βρετανία, φημισμένος για τους λεμούριους πιθήκους του και όχι μόνον!

Πέιντον
Η γοητευτική παραλιακή πόλη του Ντέβον φιλοξενεί ακόμα μία διάκριση για την Μεγάλη Βρετανία και δύο σπάνια κόκκινα panda (είδος που κινδυνεύει με αφανισμό) την (μητέρα) Mandy και τον Randy. Πρόκειται για περιβαλλοντικό πάρκο που προστατεύει πολλά σπάνια και σε κίνδυνο αφανισμού είδη.

Λα Παλμίρ
Ξαναγυρνάμε στη Γαλλία, και αυτή την φορά στην La Palmyre, για να θαυμάσουμε από κοντά πολλά και σπάνια είδη της θάλασσας και του νερού γενικά και κυρίως μία φανταστική λευκή αρκούδα.

Βέβαια, το ποιοι είναι πραγματικά οι 10 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στην Ευρώπη είναι θέμα τόσο υποκειμενικό (άποψη του κάθε επισκέπτη) όσο και αντικειμενικό, με την έννοια πόσο καλές είναι οι συνθήκες με τις οποίες ζουν τα ζωάκια και πόσο κοντά στη φύση τους. Οι παραπάνω δέκα φαίνεται να πληρούν και τους δύο όρους!

Πηγή: Trip Advisor