Kuala Lumpur στη Μαλαισία

Καθαρή, όμορφη, με εξαιρετική ρυμοτομία και φιλικούς κατοίκους, αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς της ΝΑ Ασίας τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα σταθούμε στο πιο “εμβληματικό” κτίριο της πόλης και όπως πιστεύουν πολλοί τον κομψότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τους περίφημους δίδυμους πύργους Petronas Towers.

Petronas Stones-Το Πάρκο γύρω από τους Πύργους.

Σχεδιάστηκαν από τον διάσημο Αργεντινοαμερικάνο αρχιτέκτονα Cesar Pelli, έχουν ύψος 451 μέτρα, 88 ορόφους και από το 1998 που εγκαινιάστηκαν μέχρι το 2004 αποτέλεσαν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Η θέα από τη Skybridge που ενώνει τους δύο πύργους μεταξύ 41ου και 42ου ορόφου, είναι συγκλονιστική.  Στη βάση του λειτουργεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Suria KLCC, με εκατοντάδες καταστήματα και δεκάδες εστιατόρια. Το ομώνυμο πάρκο που περιβάλλει τους πύργους, με την οργιώδη τροπική βλάστηση και την τεχνητή λίμνη με το εντυπωσιακό συντριβάνι, αποτελεί αγαπημένο χώρο αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες. Τέλος, η νυχτερινή τους όψη, αφήνει κυριολεκτικά “άφωνους” τους επισκέπτες.
Α…, τώρα που στον 56ο όροφό τους λειτουργεί το παγκοσμίως διάσημο Nobu, που πέρα από την εκπληκτική νυχτερινή θέα προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με την εξαιρετική του Jap-Peru κουζίνα, έχετε έναν επιπλέον λόγο να τους επισκεφθείτε…..

…μαζί με την υπέροχη πρωτεύουσα της Μαλαισίας!

Το Cosmorama προτείνει:
Πανόραμα Μαλαισίας Σιγκαπούρη Βόρνεο Μπρουνέι