Αδιαμφισβήτητα το Σαν Σεμπαστιάν -ή  Ντονόστια  σύμφωνα με την γλώσσα των Βάσκων- είναι ο νούμερο 1 γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης: Διαθέτει  17  αστέρια Michelin, τα  περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο το ξεπερνά μόνο το Κιότο της Ιαπωνίας!

Είναι αλήθεια πως  ο Θεός ευλόγησε αυτήν την πόλη. Το Σαν Σεμπαστιάν τα έχει όλα: Μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, ένα νησάκι στο βάθος της για να κολυμπήσεις ή να ονειρεύεσαι κοιτώντας  πίσω του τις δύσεις, ένα  γραφικό  λιμάνι για να πιεις ένα απεριτίφ  το απόγευμα κοιτώντας  τα παιδιά να κάνουν βουτιές από τα καΐκια, σπίτια  και ξενοδοχεία με καταπληκτική Belle Époque αρχιτεκτονική, φανταστικούς  χαμογελαστούς ανθρώπους  έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν και -για να φτάσουμε στο θέμα μας-  εκατοντάδες μικρά και μεγάλα εστιατόρια, μπαρ, καφέ και παμπ όπου μπορείς να δοκιμάσεις τα χαρακτηριστικά μεζεδάκια της χώρας των Βάσκων, τα pinchos ή pinxtos – μεζεδάκια ποιότητας επιπέδου γκουρμέ.

Η ομορφιά της πόλης, η πλούσια φύση και τοπική παραγωγή τόσο αγροτικών όσο και κτηνοτροφικών προϊόντων στις γύρω περιοχές , η παράδοση και η κουλτούρα του Σαν Σεμπαστιάν τράβηξαν σαν μαγνήτης μερικούς από τους καλύτερους μάγειρες του κόσμου με αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια η πόλη να αποτελεί παγκόσμιο κέντρο γαστρονομικών εξελίξεων και έναν γαστρονομικό προορισμό per se.

Δέκα (10) εστιατόρια  της πόλης έχουν δεκαεπτά (17)  αστέρια Michelin  εκ των οποίων τα έντεκα (11) τα μοιράζονται τέσσερα (4) εστιατόρια,
τα  Akelarre (***), Arzak (***) , Martín Berasategui (***) και Mugaritz (**).

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Χώρα των Βάσκων και το μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν, οργανώστε σωστά τον ελεύθερο χρόνο σας, κλείστε έγκαιρα  τραπέζι σε όποιο από τα πολυβραβευμένα εστιατόρια της πόλης θέλετε και -γιατί όχι, το αξίζετε!- μπορεί να απολαύσετε τη Δύση από το τραπέζι της φωτογραφίας, απολαμβάνοντας τα φανταστικά πιάτα του Akelarre.

Καλό μας ταξίδι!

*ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: San Sebastian Turismo