Χτίζοντας οικογενειακές αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Τα ταξίδια είναι μια αγαπημένη συνήθεια που για κάποιους ανθρώπους έχει γίνει τρόπος ζωής. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα μέρη κι αν γνωρίσει κανείς, ποτέ δεν είναι αρκετά. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση παιδιών δεν πρέπει να αποτρέπει κανέναν από το να ταξιδεύει. Άλλωστεη ίδια η εμπειρία ενός ταξιδιού αλλάζει όταν τη μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Family Travel & Lifestyle Blog, Dreamista, για να προσφέρουμε εξειδικευμένα ταξίδια που απευθύνονται σε οικογένειες που έχουν το ταξίδι στο αίμα τους! Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας μας, γιατί με τις επιθυμίες σου και την εμπειρία μας θα φτιάξουμε μαζί τα πιο όμορφα ταξίδια!

Ταξίδια με μωρά by Cosmorama & Dreamista

Το ταξίδι για εμάς δεν είναι μια διαδικαστική υπόθεση αλλά μια βιωματική εμπειρία. Το ταξίδι είναι απαραίτητο συστατικό στη ζωή ενός ανθρώπου για να είναι ολοκληρωμένος, να διευρύνει τους ορίζοντές του και να νιώθει σαν πολίτης όλου του κόσμου, με όλη την αγάπη που εμπεριέχει αυτή η έννοια.

Ταξίδι σημαίνει μοίρασμα, επαφή, ανάπτυξη δεσμών, όμορφες φιλίες, κοινά βιώματα, γλυκές αναμνήσεις και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Τι πιο όμορφο από το να ζει κανείς όλα τα παραπάνω με την οικογένειά του και να περνά στην επόμενη γενιά την ανάγκη για αναζήτηση, το σεβασμό προς τους άλλους πολιτισμούς και τη δίψα για γνωριμία με τόπους τόσο διαφορετικούς από το δικό μας.

Στο Cosmorama σκεφτόμαστε αλλιώς… ή μάλλον όπως πρέπει, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε ταξίδια για όλους, κάτι που μας επιτρέπει η πολυετή εμπειρία μας και η αυθεντική αγάπη για περιήγηση.

Ταξίδια με μωρά by Cosmorama & Dreamista

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ταξίδια με μωρά είναι απολύτως εφικτά, αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις για να είναι άνετα κι ευχάριστα για όλους. Αν μια οικογένεια επιχειρεί για πρώτη φορά να ταξιδέψει με μωράκια, τότε ένας κοντινός προορισμός, εντός Ελλάδος, θα ήταν ό,τι πρέπει για δοκιμή. Στη συνέχεια η πρότασή μας είναι ταξίδια εντός Ευρώπης, έτσι ώστε οι πτήσεις να είναι απευθείας και ολιγόωρες και οι μεταβάσεις να μην απαιτούν τη χρήση άλλου μέσου μεταφοράς.

 

Η επιλογή προορισμού πέρα από τον τρόπο μετάβασης, γίνεται με βάση τα εξής κριτήρια: να διαθέτει baby friendly καταλύματα, να έχει ιστορικό κέντρο, μεγάλα πάρκα και τέτοιο πολεοδομικό σχεδιασμό που να ευνοεί τις βόλτες με καρότσι. Κάποιες από τις πόλεις που αποτελούν ιδανική επιλογή είναι οι πρωτεύουσες των χωρών της Βαλτικής, πόλεις όπως το Βερολίνο που έχουν μεγάλους δρόμους, πάρκα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, εναλλακτικά προτιμούμε πόλεις όπως η Βιέννη και η Πράγα που είναι μαζεμένες και με όμορφο ιστορικό κέντρο. Αφού, λοιπόν, κατακτήσουμε την Ευρώπη, το επόμενο βήμα είναι μεγαλύτερα ταξίδια. Σε μεγαλύτερα ταξίδια εκτός Ευρώπης στόχος μας είναι να προτείνουμε, μέσα από την εμπειρία μας, προορισμούς αναπτυγμένους και σύγχρονους, έτσι ώστε οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν να είναι φιλικές για ένα μωρό.

Ποιά είναι όμως η πραγματική αξία ενός ομαδικού ταξιδιού για όλη την οικογένεια; Πρώτον, οι τιμές που θα βρει κανείς είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές απ’ ότι αν έκλεινε μόνος του. Δεύτερον, δε χρειάζεται να ανησυχεί για τις δραστηριότητες και τον όλο προγραμματισμό, αφού έχουμε φροντίσει εμείς για όλα. Τρίτο και πολύ σημαντικό είναι η διαδικασία της επαφής και του μοιράσματος της όλης εμπειρίας με άλλες οικογένειες, δηλαδή με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανάγκες, επιθυμίες και αναζητήσεις. Η ζωή μετά τη δημιουργία οικογένειας αλλάζει και εμπλουτίζεται, το ίδιο και η εμπειρία ενός ταξιδιού που, πλέον, αποτελεί μια κοινή δραστηριότητα ικανή να χτίσει τις πιο όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή!