Το ταξίδι αυτό έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο θα γνωρίσουμε το «Βερολίνο των Βαλκανίων», το γοητευτικό και ανερχόμενο Βελιγράδι, με τον Δούναβη, το φρούριό του, τις όμορφες πλατείες με τα Δυτικο-Ευρωπαϊκά κτίρια και τα μουσεία του αλλά και το ζοφερό πρόσφατο παρελθόν του. Ζωντανό, νεανικό και αριστοκρατικό συγχρόνως. Στο δεύτερο πάλι σκέλος θα εξερευνήσουμε την κεντρική επαρχιακή Σερβία στο Νόβισαντ και στο Τσάτσακ, θα πάμε βαρκάδα στον Δυτικό Μόραβα, για Spa και ιαματικά λουτρά και θα γνωρίσουμε δύο μοναστήρια της περιοχής. Γαστρονομικά πάλι θα δοκιμάσουμε τα κρασιά ενός μικρού οινοποιείου και τις αρωματικές ρακές ενός παραδοσιακού ρακιτζή και φυσικά θα φάμε στα καλύτερα εστιατόρια. Ένα απογειωτικό φινάλε μάς περιμένει στο Φεστιβάλ χάλκινων της Γκούτσα, ένα λαϊκό πανηγύρι με μουσικές, χορούς, τσιμπούσια και πολύχρωμες μπάντες από όλα τα Βαλκάνια.
Τα γαστρονομικά μας ταξίδια
επιμελείται και συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης
Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.