Πολιτιστικά και Λαογραφικά Ταξίδια στην Ελλάδα

Το Cosmorama ετοίμασε και σας παρουσιάζει μία σειρά από Ταξιδιωτικά Προγράμματα στην Ελλάδα που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία βιωματική σχέση με τόπους και μνημεία που καθόρισαν την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της.

Μία νέα ματιά σε μέρη που όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε επισκεφθεί, όλοι αγαπάμε και εννοούμε να επιστρέφουμε σε μια αναζήτηση επαναπροσδιορισμού.

Ελάτε μαζί μας λοιπόν για να γνωρίσουμε τη χώρα μας στην καθημερινότητά της, για να χαρούμε τις διαδρομές της, για να απολαύσουμε την πλαστικότητα των γραμμών του «Ερμή του Πραξιτέλη», για ν’ ακούσουμε τους ψίθυρους του αέρα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, να αφήσουμε τη σιωπή να μας ταξιδέψει στον «Παράδεισο», έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Θεοφάνη Στρελιτζά του Κρητικού, αντλώντας από τα χρώματα της νωπογραφίας του όλη τη χάρη και το μεγαλείο της τέχνης του.

Οι έμπειροι και μορφωμένοι συνοδοί μας, θα χαράξουν τις ιστορικές διαδρομές της περιπλάνησης μας και θα χτίσουν με λόγια και εικόνες μία σχέση διαλεκτική φέρνοντας κοντά την Αρχαία Ελλάδα με το Βυζάντιο και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η Ιστορία είναι η μητέρα των Επιστημών» είπε κάποτε ο Ηρόδοτος, κι αυτός ο τόπος ευτύχησε να έχει πλούσια! Την κουβαλάμε μέσα μας, ορίζει το οπτικό μας πεδίο και καθορίζει την ύπαρξή μας. Ας ανατρέξουμε λοιπόν σε αυτά τα απτά δείγματα που σαν φάροι οριοθετούν την ανθρωπογεωγραφία της χώρας μας κι ας αντλήσουμε όσο περισσότερη ομορφιά και μνήμη μπορούμε.

Σίγουρα η απόλαυση θα είναι μοναδική.

Ταξίδια Ελληνικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γαστρονομία, η κουζίνα & η γεύση κάθε λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Γύρω από ένα τραπέζι, τις ώρες αυτές της κοινής χαλαρωτικής συνεύρεσης της οικογένειας, της παρέας, της κοινωνικής ομάδας συζητιούνται τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το ανθρώπινο γένος. Εμείς που αγαπάμε αυτές τις στιγμές συλλογικής δραστηριότητας και μας αρέσει να ανακαλύπτουμε τα μικρά γευστικά διαμαντάκια που προσφέρει η Ελλάδα, θα βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα ταξίδι που μπορεί να μας δώσει χαρά, να εξυψώσει το πνεύμα μας και να αφυπνίσει τις αισθήσεις μας.

Εσείς που αγαπάτε το καλό φαγητό, το κρασί, τις εκδρομές, το καλό θέατρο και τις τέχνες, ελάτε μαζί μας σ’ ένα ταξίδι Γαστρονομίας και Πολιτισμού για να γνωρίσετε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, τα τοπικά προϊόντα, τους παραγωγούς, τα οινοποιία καθώς και τα σπουδαιότερα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό έτσι όπως προβάλλεται μέσα από τα μουσεία, τα μνημεία, τα έθιμα αλλά και τις φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου.

Οι προτάσεις μας στοχεύουν πάντοτε το αυθεντικό, το ειλικρινές, το τίμιο, ό,τι καλύτερο συμβαίνει στον τόπο μας που προάγει το γαστρονομικό πολιτισμό μας και όχι μόνον. Το Cosmorama και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτσιμού αναγνωρίζει τους καλύτερους επαγγελματίες και υποστηρίζει αυτούς που προωθούν τα ελληνικά προϊόντα και σέβονται τους καταναλωτές.

Σχεδιαστής και οικοδεσπότης των ταξιδιών μας είναι ο Τίμος Πετρίδης, ένας άνθρωπος δημιουργικός και δραστήριος που μέσα από την πορεία του ως ιδιοκτήτης των εστιατορίων Καλλίστη και 1800 και ως Συνεργάτης του Gourmet Club, έχει συμβάλει στην προώθηση της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Τέλος κάθε ταξίδι είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες, στα προϊόντα της εποχής και στην εποχιακή δραστηριότητα των ανθρώπων. Έτσι το τελικό δρομολόγιο, οι επισκέψεις και τα μενού των γαστρονομικών γευμάτων καθορίζονται περίπου ένα μήνα πριν από την αναχώρηση προσαρμοσμένα στις εκάστοτε συνθήκες.

Σας περιμένουμε λοιπόν για να γευτείτε μια …άλλη νόστιμη Ελλάδα.

Ξεφυλλίστε την ηλεκτρονική μπροσούρα μας