Προορισμός Βενετία, ένα μέρος που για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό. Άλλοι ανυπομονούν να βρεθούν εκεί και άλλοι όχι και τόσο… γιατί όμως υπάρχουν αυτές οι ανάμεικτες σκέψεις;

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, με τις γόνδολες να σε ταξιδεύουν στα κανάλια και να πραγματοποιούν τα όνειρα σου, κι όλα αυτά συνδυασμένα με την καταπληκτική αρχιτεκτονική να γεμίζει το μάτι. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι η Βενετία έχει απλά το όνομα, ενώ τα κανάλια της από τη στασιμότητα των νερών μυρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι η Βενετία αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά έργα διάνοιξης και εκβάθυνσης των καναλιών με αποτέλεσμα να έχουν καθαρίσει. Κι έτσι πλέον και οι σκεπτικοί μπορούν άνετα να την επισκεφθούν και να καθίσουν στα παραθαλάσσια καφέ απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Η πόλη αναμφισβήτητα είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο, αφού είναι κτισμένη πάνω σε μια συστάδα 118 νησιών, που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες ή με τα πασίγνωστα κανάλια. Ακόμα και η εμπειρία της μεταφοράς από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο είναι μοναδική αφού μπορεί να γίνει με ταχύπλοο σκάφος που διασχίζει υδάτινους δρόμους. Ετοιμαστείτε να δείτε παραθαλάσσια παλάτια και κτίρια σε γοτθικό στυλ με Βυζαντινές και Οθωμανικές επιρροές. Φυσικά, εμφανής είναι και η Αραβική επιρροή στην αρχιτεκτονική, όπως και το Αναγεννησιακό στιλ. Στην Ιταλία είμαστε άλλωστε!

Μη ξεχαστείτε με την αρχιτεκτονική και παραλείψετε να θαυμάσετε τις βιτρίνες των καταστημάτων. Η Βενετία είναι μια πόλη στη Βόρειο Ιταλία και μαζί με το Μιλάνο και τη Φλωρεντία αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ιταλική μόδα. Πολλές από τις μπουτίκ μόδας και τα διάσημα κοσμηματοπωλεία της πόλης βρίσκονται πάνω ή πολύ κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο και την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Έτσι συνδυάζεται η βόλτα στα σπουδαιότερα αξιοθέατα με μια ενημέρωση για τη σύγχρονη μόδα.

Η ομορφιά της Βενετίας είναι μοναδική και βρίσκεται σχετικά κοντά μας. Οι περισσότεροι έχουν θαυμάσει την πόλη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί, ανάμεσα τους τα χολιγουντιανά Italian Job και The Tourist, σίγουρα αξίζει όμως να την επισκεφθεί κανείς έστω για μια φορά!