Πάτε Ισπανία; Και ψάχνετε να δείτε κάτι ξεχωριστό και χωρίς επιπλέον έξοδα; Δείτε τις προτάσεις μας! Ξεχωριστό το ταξίδι στη Μαδρίτη, ξεχωριστά και τα αξιοθέατα της!

Palacio Real de Madrid, Φωτό: Wenjie, Zhang/flickr

Ανάμεσα στα must είναι η επίσκεψη στο Παλάτι της Ισπανίας ή όπως λέγεται στα Ισπανικά Palacio Real, το οποίο φυσικά είναι η επίσημη κατοικία του βασιλικού ζεύγους, του βασιλιά Juan Carlos και της βασίλισσας Σοφίας. Λέμε επίσημη κατοικία γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν ζουν εκεί στην πραγματικότητα. Το κτίριο είναι του 18ου αιώνα και έχουν μέσα ζήσει βασιλείς, αλλά εκείνο που είναι σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι στο ίδιο σημείο εδώ και 1000 χρόνια υπήρχαν διάφορα κτίρια που ήταν κατοικίες βασιλιάδων. Αξίζει να θαυμάσετε την κλασική ισπανική τέχνη, να δείτε το δωμάτιο του θρόνου, την αίθουσα με τους καθρέπτες και βέβαια την τεράστια τραπεζαρία. Κάθε Τετάρτη η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ τις υπόλοιπες μέρες υπάρχει εισιτήριο με κόστος λίγα ευρώ.

Santa Maria la Real de La Almudena, Φωτό: Enrique López-Tamayo/flickr

Μιας και θα βρεθείτε στο Παλάτι, ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της Μαδρίτης ή όπως λέγεται Santa María la Real de La Almudena. Το παράδοξο με τον ναό αυτόν είναι ότι το κτίσιμο του ξεκίνησε το 1879 μετά από 300 χρόνια σκέψη, αφού η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της Ισπανίας το 1561 και φυσικά θα έπρεπε να έχει τον καθεδρικό της ναό, και τελείωσε το 1994! Ναι δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ακόμα και ο Πάπας John Paul ο 2ος στέφθηκε πάπας σε αυτόν τον ναό πριν ακόμα ολοκληρωτικά τελειώσει!

Μουσείο τέχνης Ρέινα Σοφία, Μαδρίτη, Φωτό: Jose Manuel mazintosh/flickr

Αν σας ενδιαφέρει η μοντέρνα τέχνη, θα πρέπει να επισκεφθείτε την Εθνική πινακοθήκη Reina Sofia της Μαδρίτης, μια από τις πιο φημισμένες γκαλερί του κόσμου για μοντέρνα τέχνη. Εδώ που τα λέμε ως Έλλην, μιας και η Βασίλισσα Σοφία είναι Ελληνίδα, καλό θα ήταν να την επισκεφθείτε ακόμα και αν δεν σας πολυενδιαφέρει η μοντέρνα τέχνη! Κάθε μέρα υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη σας δωρεάν και να ενημερωθείτε πάνω στην μοντέρνα τέχνη. Θα δείτε έργα του Salvador Dali και του Pablo Picasso συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της θαυμάσιας “Guernica”. Η γκαλερί βρίσκεται στην οδό Santa Isabel 52, κοντά στο σταθμό του μετρό Atocha.

Πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, Μαδρίτη, Φωτό: multisanti/Wikimedia Commons

Κάτι πολύ ξεχωριστό και ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσκεψη στο παλαιό σταθμό του μετρό “Anden 0” και αυτό γιατί παρέμεινε επί πάρα πολλά χρόνια κλειστός, από τα μέσα του 1960, κάτω από τους δρόμους της Μαδρίτης. Τώρα που άνοιξε είναι ένα σκέτο μουσείο που δείχνει την ιστορία του μετρό της Μαδρίτης. Ξαφνικά θα βρεθείτε σε ένα σταθμό μετρό της δεκαετίας του ’50!