Φλωρεντία, μια πόλη θρύλος. Επιλέξαμε να την επισκεφθούμε στις 14 Φεβρουαρίου την Ημέρα των Ερωτευμένων, για να θαυμάσουμε το ρομαντισμό της πόλης. Όταν περπατάς στους δρόμους της Φλωρεντίας είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την πόλη από τα αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά έργα. Το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1982, ξετυλίγει την ιστορία της παλαιάς πρωτεύουσας της Ιταλίας και συμπυκνώνει όλη την ιστορία της.

Διαλέξτε ένα από τα πολλά ρομαντικά εστιατόρια που διαθέτει η πόλη και αφήστε την επιλογή των εδεσμάτων στους πολύ έμπειρους maîtres απαντώντας μόνο στις ερωτήσεις τους για τα γούστα σας. Μια μοναδική εμπειρία που μας έκανε εντύπωση ήταν, ότι πριν ολοκληρώσουμε την παραγγελία μας, μας έφεραν να δοκιμάσουμε ένα κρασί ώστε να έχουμε και προσωπική γνώμη πριν το παραγγείλουμε. Μετά το δείπνο, η επιλογή ενός μπαρ κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση της διασκέδασης. Έτσι λοιπόν απολαύσαμε το ποτό μας σε ένα μπαρ με καταπληκτική θέα της πόλης ενώ τριγύρω μας ζευγαράκια αποζητούσαν στιγμές ρομαντισμού και γιόρταζαν την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Είτε επιλέξετε τη Φλωρεντία ως προορισμό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στη χρονιά, το σίγουρο είναι ότι θα σας αποζημιώσει με τη μοναδική ομορφιά της.