Αν ποτέ κάνετε ταξίδι στη Λισαβώνα, μια πόλη άκρως ενδιαφέρουσα, αξίζει να αφιερώσετε μία ημέρα σε μια εκδρομή στη Σίνδρα. Αυτό το κόσμημα που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά και στη θάλασσα δεν έχει πάρει τυχαία τον τίτλο της Πρωτεύουσας του Ρομαντισμού. Χτισμένη κοντά στην περιοχή της Λισαβώνας, η Σίνδρα εντάχθηκε στη λίστα των περιοχών της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εξαιτίας της ρομαντικής της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και βέβαια είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Θέλετε να μάθετε τι ιδιαίτερο έχει η Σίνδρα; Τολμάμε να πούμε ότι η Σίνδρα τα έχει όλα, μεγαλοπρεπή ιστορική κληρονομιά, πλούσια φύση, κοσμοπολίτικη ζωή, πολιτιστική κληρονομιά και φυσικά πλούσια γαστρονομία. Περπατώντας στα δρομάκια της Σίνδρας θα νιώσετε τη ρομαντική αύρα που προέρχεται από τα βαθιά αποτυπώματα του έργου των συγγραφέων, οι οποίοι κατά τον δέκατο όγδοο και δέκατο ένατο αιώνα μεγαλούργησαν σε αυτή τη περιοχή. Μια ημερήσια εκδρομή στη Σίνδρα θα σας γεμίσει με ρομαντικά συναισθήματα, το ίδιο συνέβη και σ’ εμάς που υποσχεθήκαμε να ξαναέρθουμε ανήμερα της γιορτής του Αγ. Βαλεντίνου.

Υπάρχουν πόλεις, όπως η Λισαβώνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που θεωρούνται κορυφαίοι προορισμοί, που κανείς πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί -και είναι αλήθεια- όμως αξίζει τα ταξίδια αυτά να διανθίζονται με εκδρομές σε μικρότερες πόλεις, που τελικά θα αποτελέσουν το αλατοπίπερο στο ταξίδι! Η Σίνδρα είναι μία από αυτές και αξίζει πραγματικά να βρεθείτε εκεί στο επόμενο ταξίδι σας στην Πορτογαλία.

Σίνδρα: η Πρωτεύουσα του ρομαντισμού