Λένε πως ένα γαμήλιο ταξίδι είναι επιτυχημένο όχι μόνο όταν ξεκινήσει καλά αλλά και όταν τελειώσει καλά. Και αυτό δεν είναι μόνο θέμα καλής διάθεσης, αλληλοκατανόησης και συμφωνίας χαρακτήρων και προτιμήσεων αλλά και -το πιο βασικό- θέμα προγράμματος και εξάλειψης πιθανών απρόσμενων καταστάσεων, αυτό που λέμε δυσάρεστων εκπλήξεων.
Ιστορικά, αν και ο όρος honeymoon έχει τις ρίζες του πίσω στον 5o αιώνα, όταν οι νιόπαντροι μετά το πρώτο φεγγάρι του γάμου τους έπιναν ένα ειδικό αλκοολούχο μέλι με αφροδισιακές ιδιότητες (mead) ώστε να διευκολύνουν την σύλληψη, η συνήθεια του honeymoon trip -γαμήλιο ταξίδι- ξεκίνησε πολύ αργότερα, μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα, στην Βρετανία. Ήταν τότε που τα νιόπαντρα ζευγάρια έφευγαν ταξίδι αμέσως μετά τον γάμο, αρχικά για να επισκεφτούν τους συγγενείς και φίλους που δεν είχαν καταφέρει να έρθουν στην τελετή.
Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και με την πλειοψηφία των νέων ζευγαριών να εργάζονται, φτάσαμε ο μήνας του μέλιτος να είναι εβδομάδα του μέλιτος και το ταξίδι του μέλιτος συνήθως ολιγοήμερο.
Μέχρι που κάποια στιγμή οι τάσεις της αγοράς έκαναν το σωστό ταξίδι του μέλιτος πραγματικότητα και στην Ελλάδα, με την έννοια ότι τα σημερινά νιόπαντρα ζευγάρια μπορούν να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν ένα καλό γαμήλιο ταξίδι στον προορισμό του ονείρου τους – έστω την περίοδο της καλοκαιρινής τους άδειας, εφόσον θέλουν κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα.

σδφγσδφγσδφγ

Η δυνατότητα επιλογής όχι μόνο προορισμού αλλά είδους καταλύματος, διατροφής, προγράμματος, αεροπορικών εταιρειών αλλά και ένταξης του κόστους του ταξιδιού σε λίστα γάμου και, πολλές φορές, η δυνατότητα εξόφλησής του με άτοκες δόσεις, κάνουν πλέον το γαμήλιο ταξίδι στο εξωτερικό τάση και δυνατότητα και για τους νέους Έλληνες.
Ποια είναι όμως τα μυστικά ενός πετυχημένου γαμήλιου ταξιδιού;
Έχοντας σχεδιάσει και πραγματοποιήσει εκατοντάδες γαμήλια ταξίδια, κυριολεκτικά …ως την άκρη της γης, στο Cosmorama συλλέξαμε τις γνώμες των πελατών μας και σας παρουσιάζουμε τα «μυστικά» για ένα πετυχημένο γαμήλιο ταξίδι.

  1. Επιλέξτε προορισμό όχι με βάση τη μόδα αλλά τις προτιμήσεις σας και το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας.
  2. Εμπιστευτείτε μία αξιόπιστη ταξιδιωτική εταιρεία για να σας βοηθήσει όχι μόνο εντάσσοντας το ταξίδι σε λίστα γάμου, αλλά και στην επιλογή αξιόπιστων καταλυμάτων και κατάλληλου προγράμματος: Αποφύγετε να κλείσετε μόνοι σας. Είναι πάντα καλύτερα να σας «φροντίζει» κάποιος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια αναποδιά που θα σας χαλάσει το γαμήλιο ταξίδι σας.
  3. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα ανάλογα με το τι αρέσει και στους δυο σας. Και βάλτε του αλατοπίπερο. Τονώστε το με ενέσεις περιπέτειας, εξερεύνησης, νέων γνώσεων και γενικά εμπειριών που θα ολοκληρώσουν την έννοια του ταξιδιού μη περιορίζοντάς το στο τρίγωνο δωμάτιο – πισίνα – εστιατόριο.
  4. Μιλώντας για εστιατόριο, είναι γνωστό πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Ζητήστε από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο να σας προτείνει πού να γευτείτε τοπική και δημιουργική κουζίνα στο μέρος που θα πάτε, ποια είναι τα τοπ φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε -μην περιοριστείτε στο ξενοδοχειακό φαγητό.
  5. Μάθετε καλά τι πραγματικά αρέσει στο έτερον ήμισυ και δώστε του εμπειρίες -έκπληξη. Ένα μάθημα καταδύσεων; Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο; Ψάρεμα με ντόπιους; Μαθήματα χορού; Κάντε πράγματα που θα ερεθίσουν την φαντασία και των δύο, έξω από την πεπατημένη, που θα δημιουργήσουν νέες, δυνατές, κοινές αναμνήσεις.
  6. Εντάξτε την τοπική μουσική στο πρόγραμμά σας και εντρυφήστε σε αυτή. Η μουσική δένει τους ανθρώπους και δημιουργεί έντονες συναισθηματικές στιγμές που μπορούν σε συνδυασμό με μια σπουδαία θέα και ένα καλό κοκτέιλ να μείνουν αξέχαστες.
  7. Ο ρομαντισμός δεν σημαίνει απαραίτητα απομόνωση. Φυσικά και χρειάζεστε ώρες μόνοι. Αλλά τολμήστε να ανακατευθείτε με το πλήθος, γνωρίστε τους ντόπιους, πού τρώνε και πίνουν, πού ψωνίζουν, πού κάνουν βόλτες. Ζήστε το!

Όπως καταλαβαίνετε η σωστή επιλογή ταξιδιωτικής εταιρείας που ξέρει από γαμήλια ταξίδια και ταξιδιωτικού συμβούλου με πείρα στον προορισμό που θα επιλέξετε, είναι τα δύο κλειδιά στην επιτυχία του ταξιδιού σας – όχι μόνο για τις οικονομικές διευκολύνσεις που θα προσφέρουν αλλά κυρίως για το ότι σε συνεργασία μαζί σας θα σας φτιάξουν το κατάλληλο πρόγραμμα απογειώνοντας τον παράγοντα ολοκληρωμένη εμπειρία και μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων.
Γιατί τελικά καλό γαμήλιο ταξίδι είναι αυτό που αρχίζει και τελειώνει με χαμόγελα.

Για να δείτε όλα τα γαμήλια ταξίδια μας, πατήστε εδώ