Ένα γεμάτο πενθήμερο με πέντε πόλεις και τα πέριξ μας περιμένουν στο ταξίδι αυτό.
Η Αλεξανδρούπολη με το Εθνολογικό Μουσείο, το Δέλτα του Έβρου, η Δαδιά για παρατήρηση των μεγάλων αρπαχτικών πουλιών και το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί. Η Ξάνθη πάλι, (η πόλη με τα χίλια χρώματα) με την ιστορικό της κέντρο, το παζάρι, το Λαογραφικό και τις καριόκες της θα μας γοητέψει στη συνέχεια. Και δίπλα της τα Πομακοχώρια και η μελισσοκομική ξενάγηση και διάδραση στο Παρανέστι θα ολοκληρώσουν τη δεύτερη μέρα μας. Κι ύστερα έρχεται η Κομοτηνή με τα στραγάλια της και αέρα ανατολής και η Δράμα με τις πηγές της, το σπήλαιο του ποταμού Αιγίτη, τα υπέροχα κρασιά της και τα αλλαντικά που κάνουν τη διαφορά. Τελευταία η Καβάλα με τις Καμάρες της, την αμφιθεατρικότητα, το Μουσείο Καπνού και το Ιμαρέτ θα κλείσει όμορφα το πενθήμερο.
Τα γαστρονομικά μας ταξίδια
επιμελείται και συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης
Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.